YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 01 Aralık 2017

Adım Adım BEV

  • Adım Adım Binalarda Enerji Verimliliği, enerji verimliliği ile ilgili strateji belirlemek isteyen şirketlere rehberlik ediyor.

    2013 yılında Binalarda Enerji Verimliliği (BEV) bildirgesini yayınlayarak, enerji tüketiminin büyük kısmını oluşturan binalarda enerji verimliliği uygulamalarını teşvik eden İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), enerji verimliliği konusundaki farkındalık çalışmalarına devam ediyor. 

    SKD'nin bu amaçla yayınladığı Adım Adım BEV, binalarda enerji verimliliği ile ilgili strateji belirlemek isteyen şirketlerin faydalanabileceği bir yol haritası niteliğinde. Bu yol haritasında yer alan adımları sırayla takip eden şirketler, enerji tüketiminin büyük kısmını oluşturan binalardaki tüketimi ölçebilecek, izleyebilecek ve azaltabilecekler.

    Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi hakkında...
    Yeryüzündeki enerji tüketiminin yaklaşık %40'ı kapalı alanlarda gerçekleşiyor. SKD'nin yayınladığı BEV Bildirgesi, bu duruma dikkat çekmek ve iş dünyasını tek bir çatı altında toplayarak konu özelindeki çalışmaları teşvik etmek amacıyla 2013 yılında imzaya açıldı. SKD, Bildirge’yi imzalamış olan şirketlerin yıllık enerji verilerini takip edip değerlendirerek her şirkete özel geri bildirimlerde bulunuyor. Böylece Bildirge imzacıları, ölçme, değerlendirme ve izleme süreçleri sonucunda önemli iyileştirme fırsatları elde ederek verimliliklerini ve tasarruflarını artırıyorlar. Ayrıca, SKD tarafından belirli aralıklarla çıkarılan “Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Öykünüz” isimli iyi uygulamalar yayınında yer alarak iyi uygulamalarını tüm iş dünyası ile paylaşma şansına sahip oluyorlar.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu