YUKARI

Sürdürülebilir Kalkınma

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2017

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'ni kadınlardan dinleyin

  • 5 numaralı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için hazırlanan klipte kadınlar ve genç kızlar kendileri için ne istediklerini Spice Girls'ün Wannabe şarkısıyla anlatıyor. 

    Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Birleşmiş Milletler, tüm hedefler için farklı iletişim çalışmaları yürütüyor. Bunlardan biri de, 5 numaralı hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için hazırlanan klip. 

    Birleşmiş Milletler ve Project Everyone'ın birlikte hazırladığı klipte dünyanın farklı köşelerinden kadınlar ve kız çocukları Spice Girls’ün 90'lara damga vuran şarkısı Wannabe eşliğinde gerçekten neler istediklerini anlatıyor. Hem izlemesi hem dinlemesi keyifli bu klipte kadınlar, kadına karşı şiddetin sona ermesi, tüm kız çocuklarının kaliteli eğitim imkanlarına kavuşması, çocuk yaştaki evliliklerin önlenmesi, eşit işe eşit ücret verilmesi gibi haklı taleplerini dile getiriyor. 



    Temmuz 2016'da düzenlenen kampanya kapsamında, klibin sonunda tüm kadınlar #WhatIReallyWant hashtag'iyle ne istediklerini anlatan bir fotoğraflarını paylaşmaya davet edildi. Bu fotoğraflar Eylül 2016'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Zirvesi'nde dünya liderleri ile paylaşıldı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu