YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2017

Güneş enerjisiyle, internet, şarj ve kısa bir mola...

  • Güneş enerjisiyle çalışan Smart Palm’la, kısa bir molada cihazlarınızı şarj edebilir, güncel bilgiler alabilir, wi-fi’a bağlanabilirsiniz.

    Daha pratik, daha verimli ve daha ekonomik çözümler geliştikçe, yenilenebilir enerjinin yaygınlaşma potansiyeli de artıyor. Geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz doğadan ilham alan SmartFlower'ın ardından, bitki şeklindeki bir güneş paneli haberi de Dubai'den geldi: Smart Palm.

    2015’de Dubai İnovasyon Yılı kapsamında geliştirilen Smart Palm, güneş enerjisiyle çalışan bir kent mobilyası. Adı üzerinde, palmiye ağacı şeklinde tasarlanan cihaz, şarj istasyonu ve wi-fi bağlantı noktası olmasının yanı sıra hava durumu, şehir rehberi gibi bilgiler paylaşan interaktif bir ekran da sunuyor. Smart Palm geceleri de aydınlatma amacıyla kullanılıyor. 



    Smart Palm’ın 6 temel fonksiyonu var:




    1. Güneş panelleri: Smart Palm, enerjisini güneşten alıyor. Smart Palm’ın yaprakları, özel tasarlanan güneş panelleriyle kaplı. %20’nin üzerinde bir verimlilikle çalışan bu paneller, Smart Palm’ın enerji anlamında bağımsız hareket edebilmesini sağlıyor.
    2. Kablosuz bağlantı noktası: Kullanıcılar, Smart Palm’ın sunduğu wi-fi hizmeti aracılığıyla internete bağlanabiliyor.
    3. Dinlenme ve şarj noktası: Smart Palm’ın şarj üniteleri, normal şarjdan 2,5 kat daha hızlı bir şarj vaat ediyor. Bu esnada yapmanız gereken şey ise Smart Palm’ın yanındaki bekleme alanında oturup dinlenmek.
    4. Bilgi ekranları: Smart Palm’ın dokunmatik ekranlarından, bulunduğunuz şehirle ilgili bilgi alabiliyorsunuz. Bu hizmet birden fazla dilde verilebiliyor.
    5. Outdoor pano: Pek çok şehir mobilyası gibi Smart Palm da dijital ekranları aracılığıyla duyurular paylaşıyor, reklam yayınlayabiliyor.
    6. Güvenlik: Tehlike anında Smart Palm’ın üzerindeki acil durum düğmesi kullanılabiliyor. Ayrıca Smart Palm’lar kapalı devre kayıt alan kamerayla donatılmış durumda. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu