YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 03 Mayıs 2017

Günebakan güneş paneli

  • Doğadan ilham alan tasarımlarda bugün, ayçiçeği gibi hareket ederek güneşi takip eden güneş paneli SmartFlower var. 

    Daha pratik, daha verimli ve daha ekonomik çözümler geliştikçe, yenilenebilir enerjinin yaygınlaşma potansiyeli de artıyor. Klasik güneş panellerinin daha farklı şekillerde kullanılması, likit güneş hücrelerinin cam yüzeyleri kaplaması veya fütüristik tasarımdaki güneş panelleri bu konuda güzel örnekler olarak öne çıkıyor.

    Doğadan ilham alan SmartFlower da özellikle pratik kullanım açısından bu potansiyeli güçlendiren bir tasarım. Avusturyalı bir şirket tarafından geliştirilen SmartFlower, ayçiçeği (günebakan) gibi hareket ediyor, güneş doğarken yapraklarını açıyor ve gün boyunca güneşi izleyerek hareket ediyor. Güneş batarken yeniden yapraklarını kapatıp sabahı beklemeye başlıyor. Güneşi izlemesini sağlayan sensörler sayesinde klasik çatı sistemlerine göre daha verimli çalışıyor. Enerjiyi ise gövdesinde depolayabiliyor. 


    Ürün tanıtımlarında, kolayca kurulup devreye alınabilen SmartFlower için küçük bir alanın yeterli olduğu belirtiliyor. Yılda ortalama 4,000 kWh enerji sağlayan panel, bir evin yıllık enerji ihtiyacını tek başına karşılayabiliyor. 

    Bahçenin akıllı ve enerjik çiçeği olmaya aday SmartFlower’ın elektrikli araçlar için şarj üniteli bir modeli de mevcut.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu