YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Yazar: Hans-Werner Sinn | Eklenme Tarihi: 03 Kasım 2016

Yeşil Paradoks: Küresel Isınmaya Arz Yanlı Yaklaşım

  • Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), ekoloji ve ekonomi kategorisinde Yeşil Paradoks: Küresel Isınmaya Arz Yanlı Yaklaşım adlı kitabı yayımladı. Münih Üniversitesi'nde ekonomi ve kamusal finans profesörü, CESIfo Group'un başkanı Hans-Werner Sinn'in kaleme aldığı kitap, Mehmet Evren Dinçer tarafından Türkçeye kazandırıldı.

    Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan Yeşil Paradoks: Küresel Isınmaya Arz Yanlı Yaklaşım adlı kitap, raflardaki yerini aldı. Ekoloji ve ekonomi kategorisinde yayımlanan kitap, Münih Üniversitesi'nde ekonomi ve kamusal finans profesörü, CESIfo Group'un başkanı Hans-Werner Sinn tarafından kaleme alındı ve Mehmet Evren Dinçer tarafından Türkçeye kazandırıldı.

    İklim değişiyor, dünya ısınıyor, artan enerji ihtiyacı daha fazla karbon salınımına neden oluyor. Bu gidişatı yavaşlatmak için dizel motor kullanımını, binaların yalıtımının güçlendirilmesini, güneş ve rüzgar gibi yeşil enerjilerden daha çok faydalanılmasını teşvik eden politikalar üretiliyor. Ancak Sinn'e göre, küresel ısınmayı azaltmaya yönelik mevcut politikalar etkisiz. Biyoyakıt kullanımının teşvik edilmesi gibi bazı politikalarsa düpedüz zararlı. "Yeşil Paradoks" kitabının bu noktada çıktığına vurgu yapan Sinn'e göre fosil kaynaklı enerji tüketiminin azaltılacağı beklentisi, aslında iklim değişikliğini hızlandırıyor. Sinn'in çözüm önerisi ise karbon ticaretinde saklı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu