YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 14 Haziran 2016

Güneş enerjili drone kargo

  • Gücünü güneşten alan drone'lar yenilenebilir enerjinin kullanım alanını genişletiyor.

    Afrika söz konusu olduğunda güneş enerjisinin büyük potansiyeli, büyük fırsatları da beraberinde getiriyor. Bu fırsatları kullanan firmalardan biri de Mobisol.

    Mobisol’un güneş paneli çözümleri Tanzanya ve Ruanda'nın kırsal kesiminde 40.000'den fazla konutta kullanılıyor. Firma, güneş enerjisinin hem kullanımını kolaylaştıran hem de alternatif alanlarda kullanılmasını sağlayan çözümler sunuyor.

    Mobisol’un iş modeli Afrika’daki altyapı yetersizliklerini de avantaja çeviriyor, karayoluyla yapılacak nakliye için alternatif bir çözüm getiriyor: Drone’lar.

    Firmanın yeni girişimi Güneş Enerjili Hava Dağıtımı (Solar Air Distribution) da kurulu sistemden faydalanıyor. Müşterilerin çatısındaki panellere eklenen şarj istasyonları drone'ların şarj edilmesinde kullanılıyor. Böylece ara duraklarda şarj olabilen drone'ların menzili artıyor. Test aşamasındaki projenin 2017'de hayata geçmesi hedefleniyor.


     

    Gelişmekte olan ülkelerdeki düşük gelirli kesime ulaşmayı hedefleyen Mobisol’un ödemeleri mobil telefonlar aracılığıyla yapılabiliyor. Kullanıcı ödemeyi 3 yıl boyunca aylık taksitlerle yapıyor. 3 yılın sonunda sistem kendini amorti ediyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu