YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2024

TSKB Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde Birinci Oldu

  • TSKB, Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından gerçekleştirilen “Gelişmekte Olan Piyasalar Cinsiyet Eşitliği Endeksi”nde birinci sırada yer aldı.

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak, tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak, küresel ve yerel sürdürülebilir kalkınma uygulamalarına bir çerçeve oluşturmak amacıyla 2030’da tamamlanacak bir yol haritası ortaya koyan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı ilke edinirken bunun için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nitelikli kalkınma ve sürdürülebilirlik vizyonuyla, 74 yıldır ekonomik, sosyal ve kültürel ölçekte çok yönlü katma değer üreten TSKB’nin fırsat eşitliği alanındaki başarılı faaliyetleri de global arenada bir kez daha tescillendi. Hollanda merkezli Equileap isimli bağımsız veri şirketi tarafından toplumsal cinsiyet eşitliği alanında değerlendirmeye tabi tutulan banka, gelişmekte olan piyasalarda 1500 şirket arasında yapılan araştırma sonucunda yüzde 71’lik cinsiyet eşitliği skoru ile birinci oldu.

    Amaç daha dengeli ve eşitlikçi bir yatırım ortamının oluşması
    Şirketlerin cinsiyet eşitliği faaliyetlerini takip etmek amacıyla bir endeks hazırlayan Equileap’in Gelişmekte Olan Piyasalar Cinsiyet Eşitliği Endeksi isimli 2024 yılı listesinde Türkiye’den yalnızca TSKB yer aldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını tüm açılımlarıyla analiz eden en kapsamlı küresel veri tabanına sahip olan Equileap, titiz araştırmalarıyla finansal kuruluşların yatırım yapması gereken altın standart ölçümlerini sağlıyor. Küresel piyasalardaki eşitsizliğin yol açtığı riskleri değerlendiren ve fırsatları ortaya koyan Equileap, gelişmekte olan piyasalarda daha dengeli ve eşitlikçi bir yatırım ortamı oluşmasını amaçlıyor.

    “Kadınların her alanda eşit temsili için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
    Gelişmekte Olan Piyasalar Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten TSKB Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Meral Murathan şunları söyledi: “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı ilke edinmiş bir banka olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği gündemimizde ağırlıklı bir yer tutuyor. Bu alanda pek çok yenilikçi uygulama ve projeyi hayata geçirmekle beraber, her geçen gün bu odakla çalışmalarımızı artırıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sürdürülebilir kalkınmanın hızlandırılması ve kapsayıcı ekonomik büyümenin tesisi için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Özellikle iş dünyasında kadın istihdamının artması, ekonominin daha nitelikli şekilde büyümesi anlamına geliyor. Bankamız, çalışma ortamında, yönetim kademelerinde ve tüm operasyonlarında toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliğini gözetiyor. Sağladığı finansman ve danışmanlık olanaklarıyla ise reel sektörün bu yöndeki dönüşümüne uzun yıllardır katkı sunuyor. Önümüzdeki dönemde de kadınların her alanda eşit temsili için elimizden gelen tüm gayret ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu