YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2022

İddialı karbon emisyonu hedefi TSKB’yi liderliğe yükseltti

  • TSKB, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında 2010 yılından bu yana yayınladığı İklim Değişikliği Raporu’nun notunu liderlik seviyesine yükseltti.

    Türkiye’nin düşük karbon ekonomisine geçişi yönünde Türk finans sektöründe pek çok ilki ve öncü uygulamayı hayata geçiren, 2006 yılından bu yana karbon ayak izini ölçmeye ve yönetmeye başlayan TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), önemli bir başarıya daha imza attı. İklim değişikliği alanında dünyanın en önemli inisiyatiflerinden Karbon Saydamlık Projesi’ne (Carbon Disclosure Project – CDP) 2010 yılında katılarak bu inisiyatifin Türkiye’deki ilk paydaşlardan biri olan TSKB, 2011 yılından beri sera gazı emisyonlarını ve iklim değişikliği ile mücadele stratejilerini kamuoyu ile gönüllülük esasıyla paylaşıyor.

    Türk bankaları arasında ilk sıralarda
    2013 ve 2015 yıllarında CDP Türkiye tarafından ‘İklim Değişikliği Liderliği’ ödülüne layık görülen, 2016 yılından bugüne ‘B’ notunu koruyan banka, 2022 yılı itibarıyla karbon emisyonlarına dair iddialı hedefleri ve kararlı adımlarıyla önemli bir ilerleme kaydederek notunu ‘A-‘ seviyesine yükseltti. Böylelikle dünyada ilk yüzde 21’lik dilimin içinde yer alan TSKB, Türk bankaları arasında ise ilk sıralarda yer aldı.
    TSKB’nin son yayınladığı CDP raporuna ulaşmak için tıklayınız:

    https://www.tskb.com.tr/uploads/file/tskb-cdp-climate-change-report-2022.pdf

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu