YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2021

LEGO yeşil bir gezegen için gençleri uyarıyor

  • Gelecek nesillerin daha yeşil bir gezegende yaşaması için eğitimin küçük yaşta başlaması gerektiğine inanan LEGO, mevcut setleri daha çevreci bir versiyona dönüştürebileceklerini anlatan Green Instructions kampanyasıyla genç nesli hava kirliliği konusunda bilgilendiriyor.

    Bugünün çocukları olan jenerasyonun geleceğin dünyasına şekil veren kişiler olduğunu düşünen ve bu çocukların kendi oyuncaklarıyla oynayarak büyüdüğünü savunan LEGO, gelecek nesillerin daha yeşil bir gezegende yaşaması için eğitimin küçük yaşta başlaması gerektiğine inanıyor. Çocukların yaratıcılığını teşvik ederken onlara daha iyi bir gelecek bırakmayı hedefleyen Rebuild the World kampanyasının bir parçası olarak sunulan Green Instructions, mevcut LEGO setlerini parçalarına ayırıp onlardan yeni tasarımlar çıkartarak çocukları iklim değişikliği konusunda eğitmeye yardımcı oluyor.

    Kömür madeni setinden elektrik üreten yel değirmenine
    Ogilvy Social.Lab Poland tarafından hazırlanan kampanyada; karbon ayak izi konusunda büyük bir etkisi olan uçak modeli elektrikli trene, otomobil bisiklete, kömür madenleri seti ise elektrik üreten yel değirmenlerine dönüşüyor. Geçtiğimiz yıl henüz pandemi başlamamışken Varşova’daki Ulusal Stadyum’da sergi düzenleyen LEGO, bu etkinlikte eğitim atölyeleri düzenlemişti. Bu atölye çalışmaları sırasında yeniden inşa edilen LEGO setleri bambaşka yapılara dönüştü. Ardından karantina döneminin başlamasıyla birlikte ekolojistler ve gelecek bilimciler çevrim içi eğitimlerle çocukları çevre hakkında bilinçlendiren dersler sundu. Dünyayı yeniden inşa etme fikrinin bir parçası olarak Green Instructions kampanyasındaki çevrim içi eğitimler ve yeniden tasarlanarak başka formlar kazanan setlerin talimatları kullanıcılar ile paylaşılıyor.:

    Kaynak: Bigumigu

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu