YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 05 Nisan 2021

Anadolu Efes 2 milyon tohum topunu toprakla buluşturuyor

  • Anadolu Efes, çevre teknolojileri geliştiren sosyal girişim Ecording ile yeni bir iş birliğine daha imza atarak 2 milyon tohumu toprakla buluşturuyor.

    Anadolu Efes, çevreye artı değer hareketi ile ürün ambalajlarından, servis sunum malzemelerine, doğal kaynakların sorumlu kullanımından atık yönetimine, plastik kullanımını azaltmaktan, döngüsel ekonomiye katkıya kadar birçok alanda sürdürülebilirlik çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda tedarikçiler, üniversiteler ve girişimcilik ekosistemi ile iş birliği yapan Anadolu Efes, iklim krizi ile mücadeleye katkı sunmak için de sosyal girişim Ecording ile yeni bir projeye imza attı. Anadolu Efes, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında 2 milyon tohum topunu, yeşil şişeli ürünleri vesilesiyle insan elinin ulaşamadığı zor alanlardaki toprakla buluşturuyor. Çalışmalar, Mersin ve Artvin’de Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen alanlarda yapılacak. İlk tohum topu atışları, Orman Haftası’nda Mersin’de yapılmaya başlandı. ‘Tabiatımız Özel’ projesi kapsamında, Ecording’in kuşlardan ilham alarak geliştirdiği ecoDrone’larla, toplam 35 futbol sahası büyüklüğündeki zor alanların ağaçlandırılması hedefleniyor.

    “Çevreye artı değer her daim odağımızda”
    Anadolu Efes Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü Selda Susal Saatçi, çevreye artı değerin her daim odaklarında olduğunu söyledi. Saatçi şöyle konuştu: “Sürdürülebilirlik konusunda özellikle son yıllarda giderek ivmelenen çalışmalarımız var. Doğal kaynakların sorumlu kullanımından atık yönetimine, plastik kullanımını en aza indirmekten, döngüsel ekonomiye katkı sağlamaya kadar kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bunun için tedarikçilerimiz, üniversiteler ve girişimcilik ekosistemi ile yakın çalışma içindeyiz. Ecording de bizim girişimcilik ekosisteminde doğa dostu, sosyal fayda sağlayan, küresel sürdürülebilirlik ilkeleriyle uyumlu çözümler konusunda iş birliği yaptığımız girişimlerden biri. Bugün onlarla ‘Tabiatımız Özel’ projesi için yan yana olmaktan mutluyuz. Proje kapsamında iklim krizi ile mücadeleye katkı sağlamak için 2 milyon tohum topunu, ürettiğimiz yeşil şişeli ürünlerimiz vesilesiyle toprak ile buluşturuyoruz. Bu tohumların ormanlara dönüşmesini heyecanla bekliyoruz. Anadolu Efes olarak, Ecording ile diğer bir heyecan verici çalışmamız da Ar-Ge (araştırma-geliştirme) üzerine olacak. Tohumların toprağa daha iyi tutunabilmesine yönelik yapılan Ar-Ge çalışmalarında, üretim prosesimizin yan ürünü olan malt çiminin kullanılması konusunda iş birliğine hazırlanıyoruz. Çevre ve sürdürülebilirlik alanında tutku ile çalışmaya ve daha iyi bir dünya hayal eden girişimlerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

    Gelir eşitsizliğinden etkilenen kadınlar üretiyor
    Ecording Kurucusu Mert Karslıoğlu, Anadolu Efes ile yollarının 2019’da İTÜ Çekirdek’te kesiştiğini belirterek şunları söyledi: “O dönemde aldığımız Anadolu Efes Özel Ödülü çalışmalarımız için önemli bir kaynak yarattı. İş birliğimiz bununla sınırlı kalmadı, ‘Evde Kal Ormanı’ gibi çeşitli projelerde bir arada olmaya devam ettik. ‘Tabiatımız Özel’ projesiyle şimdi de yeşili yeşil üzerinden konuşuyoruz. Ecording olarak, bir yandan insan eli değmeyen sarp alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yaparken, bir yandan da kadınlara alternatif gelir imkânı sunuyoruz. Projelerimiz kapsamında atışı yapılacak tohum topları, kırsal bölgelerde yaşayan ve iklim değişikliği nedeniyle gelir eşitsizliğinden etkilenen kadınlar tarafından üretiliyor.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu