YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Kasım 2019

İki ayda 200’den fazla fil kuraklıktan öldü

  • Zimbabve'de kuraklık son iki ayda 200'den fazla filin ölümüne yol açtı. Yüzlerce fil ve aslan kurtarılmak üzere sulak alanlara nakledilecek.

    Zimbabve'de yaşanan kuraklık, son iki ayda 200'den fazla filin ölümüne yol açtı. Mana Pools ve Hwanga Ulusal Parkı'ndaki yüzlerce fil ve aslanın, ülke tarihinin en büyük kurtarma operasyonuyla sulak alanlara nakledilmesi planlanıyor. Fransız haber ajansı AFP'ye göre Yaban Hayatını Koruma Dairesi, kuraklık nedeniyle 600 fil, iki aslan sürüsü, bir yaban köpeği sürüsü, 50 bufalo, 40 zürafa ve 2000 antilobun başka bölgelere nakledileceğini açıkladı.

    30 bin file yer yok

    Tahminlere göre; Zimbabve'de 85 bin fil yaşıyor. Fakat son yıllarda giderek etkisini artıran kuraklık, otlama alanları ve su kaynaklarının kurumasına sebep oluyor. Bu bilgilere göre; ülkedeki ulusal park ve koruma alanlarında maksimum 55 bin filin barınması mümkün olacak. Birleşmiş Milletler bir süre önce, Zimbabve'de yaşanan kuraklığın, kırsal kesimde yaşayan ve ülke nüfusunun üçte birini oluşturan beş milyon insanı gıda kriziyle karşı karşıya bırakacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

    Kaynak: BBC

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu