YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2019

Mavi yüzde yüz vegan denim üretti

  • Sürdürülebilir moda akımına Mavi Jeans de katıldı. Mavi’nin daha az enerji ve su kullanılarak, vegan üretimle hayata geçen All Blue koleksiyonu tanıtıldı.

    Hazır giyim ve Jean markası Mavi, sürdürülebilir temeller üzerine kurduğu yeni global marka stratejisini İstanbul, New York, Berlin ve Vancouver’da uygulamaya başladı. Stratejinin hedefi, markanın insan, inovasyon, dinamizm ve doğadan güç alan değerleriyle geleceğe taşınması olarak açıklandı. Mavi Jeans’in bugüne kadarki en sürdürülebilir koleksiyonu olma özelliğini taşıyan All Blue’nun sözcülüğünü Serenay Sarıkaya üstlendi. İnovatif teknikler sayesinde daha az su kullanılarak, daha az enerji harcanarak ve işlem görmeden üretilen, hiçbir hayvansal malzemenin kullanılmadığı, yüzde 100 vegan denimlerin yer aldığı koleksiyon için hazırlanan reklam filminde Sarıkaya, filtresiz ve doğal haliyle yer aldı.

    Yüzde 62 daha az su ile üretim

    Reklam filminin çekimleri sırasında, sette plastik ya da çevreye zararlı hiçbir maddenin bulundurulmadığı, geri dönüşümlü malzemelerin kullanıldığı, enerji ve su tasarrufuna özen gösterildiği de verilen bilgiler arasında. Yeni koleksiyonun tanıtımı sırasında, Mavi Jeans’in sürdürülebilirlik politikası dahilinde 2018 yılına göre yüzde 62 daha az su, yüzde 28 daha az enerji kullandığı, denim üretiminin yüzde 49’unun da lazer ve sürdürülebilir yıkama işlemleriyle gerçekleştirildiği belirtildi.


    Kaynak: MediaCat

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu