YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 07 Kasım 2018

Çocuklar ormanların yok edilmesini engellemek için buluştu

  • Dünyanın her kıtasından 1.000 çocuk daha iyi bir dünya için çözüm üretmek ve tasarlamak için birlikte çalıştı. İstanbul'dan da çocukların katılığı etkinlikte, ormansızlaşma teması özellikle hava kirliliği, varlıkları tehdit altına giren canlı türleri ve yaşam alanlarının kaybı çerçevesinde ele alındı ve geri dönüştürülmüş malzeme kullanımıyla 3 boyutlu tasarımlar oluşturuldu.

    Uluslararası 4."Global Children's Designathon" organizasyonu 3 Kasım Cumartesi günü gerçekleşti. Melbourne'den Bogota'ya, Amsterdam'dan Johannesburg'a 30 farklı şehirden 1.000 çocuk, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nden biri olan Hedef 15: "KARADA YAŞAM" kapsamında "ORMANSIZLAŞMA" sorununa çözümler tasarlamak üzere birlikte çalıştılar.
     
    İstanbul'da İnformel Eğitim-çocukistanbul'un organize ettiği etkinlik, Hollanda Başkonsolosluğu, Baymak ve WWF İstanbul'un destekleriyle İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde santralistanbul'da gerçekleşti.
     
    Tam gün süren etkinlik sonunda çocuklar, ormansızlaşma sorununun önlenmesi için geliştirdikleri ve tasarıma dönüştürdükleri çözüm önerilerini katılımcılara sundular.
     
    Etkinlik süresince, dünyanın her tarafından yaşıtları gibi İstanbul'dan çocuklar da ormansızlaşma temasını özellikle hava kirliliği, varlıkları tehdit altına giren canlı türleri ve yaşam alanlarının kaybı çerçevesinde ele aldılar, çözümler geliştirdiler ve geri dönüştürülmüş zengin bir malzeme kullanımıyla 3 boyutlu tasarımlara dönüştürdüler.
     

    İşte ormanların yok edilmesiyle mücadele eden çocukların çözümleri:

     
    • Kentsel gelişim nedeniyle insanların ormanları yok ederek kendileri için yaşam alanları yaratmaları sorununu çözmek için suyun üzerine kurulan evler.
    • Mobilya üretimi ve inşaatlarda kullanılan ahşap malzemeler nedeniyle ormanların yok edilmemesi için, evlerden, fabrika bacalarından, egzozlardan çıkan sera gazlarını ve zehirli gazları toplayarak bir tür ham maddeye dönüştüren bir makine.
    • Tarım ve hayvancılık için ormanların yok edilmesinin önüne geçmek amacıyla, insanların protein ihtiyacını karşılayan hap üretimi yapan robotlar.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu