YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Eylül 2018

TSKB, AIIB’den özel sektör yatırımlarına aktarılmak üzere kredi temin eden ilk banka oldu

  • TSKB, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 200 milyon dolarlık yeni kredi anlaşması imzaladı. Kredi yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, ulaşım, enerji iletimi, atık su yönetimi ve telekomünikasyon yatırımlarının finansmanında kullanılacak. Anlaşmayla ilgili bilgi veren TSKB Genel Müdürü Suat İnce, “AIIB dünya çapında ilk kez bir bankaya özel sektör yatırımlarına aktarılmak üzere kredi veriyor. Ülkemize bu finansman kaynağını getirmekten gurur duyuyoruz. Bu kredinin ülkemizin ekonomisine duyulan güvenin göstergesi olduğuna inanıyoruz” dedi.

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Asya Altyapı Yatırım Bankası’dan (AIIB) 200 Milyon Dolar değerinde “Sürdürülebilir Enerji ve Altyapı Kredisi” temin etti. Hazine ve Maliye Bakanlığı geri ödeme garantisiyle temin edilen kredi, Türkiye genelinde özel sektörde yer alan firmaların yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, ulaşım, enerji iletimi, atık su yönetimi ve telekomünikasyon yatırımlarının finansmanında kullandırılacak.
     
    TSKB’nin kredi portföyünün yüzde 68’inin sürdürülebilirlik temalı yatırımlardan oluştuğunu hatırlatan TSKB Genel Müdürü Suat İnce, 200 Milyon ABD Doları tutarındaki bu yeni krediyle yine bu alandaki yatırımları desteklemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     
    İnce şöyle devam etti: “Sürdürülebilir enerji ve altyapı yatırımları, gerek iklim değişikliğiyle mücadele gerek enerjide dışa bağımlılığın azaltılması açısından ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu nedenle TSKB olarak biz de yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve altyapı yatırımları kredilerine öncelik veriyoruz. Bu alanda 2002’den bu yana orta ve uzun vadeli fonlarla, 245 yenilenebilir enerji ve 78 enerji verimliliği projesine finansman sağladık.”
     
    Suat İnce: “Türkiye yeni yatırımlar için güven ortamını sürdürüyor”
     
    Asya bölgesinde sürdürülebilir altyapı projelerini desteklemek amacıyla 2016 yılında kurulan ve üye ülkelerdeki yatırımlara doğrudan finansman sağlayan AIIB’den temin edilen kredinin, dünya çapında bir ilk olduğunun altını çizen İnce, “Bu öncü adımın atılmasında büyük emeği olan Hazine ve Maliye Bakanlığına ve kalkınma yolculuğumuzda kıymetli bir işbirliği yaptığımız AIIB’ye teşekkür ediyoruz. AIIB’den sağladığımız finansman, hem TSKB’ye hem de Türkiye ekonomisine ve güven ortamına işaret etmesi bakımından ayrıca önem taşıyor. Türkiye ekonomisi güçlü yapısıyla pek çok yatırım için uygun iklimini koruyor. Biz de sağladığımız finansal desteklerle ekonomiye ve özel sektöre desteğimizi sürdürüyoruz. Ülkemize bu finansman kaynağını getirmekten gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönem de kapsayıcı kalkınma ve sürdürülebilirlik temalı kredilere öncelik vermeye devam edeceğiz” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu