YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2018

İstanbul Müzik Festivali’nden TSKB İşbirliğiyle Genç Kadın Müzisyenlere Destek Projesi

  • TSKB işbirliğiyle İstanbul Müzik Festivali kapsamında hayata geçirilen “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu”, uluslararası arenada yeni ufuklar açmayı hedefleyen genç kadın müzisyenlerin başvurularını bekliyor.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) İstanbul Müzik Festivali’nin 46. yılında geleceğin kadın müzisyenlerini desteklemek amacıyla yeni bir projeye imza atıyor. 1990 yılından bu yana İstanbul Müzik Festivali'nin destekçileri arasında yer alan TSKB, kadının güçlenmesi yönündeki sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Yarının Kadın Yıldızları projesinde eğitim destek sponsoru olarak yer alıyor. TSKB’nin yanı sıra konser dinleyicilerinin de katkılarıyla büyüyecek olan fon, üstün yetenekli genç kadın müzisyenlerin çalgı, şan ve şeflik branşlarında uluslararası arenadaki kariyerlerinin ilerlemesine destek oluyor.
     
    “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu”na lisans veya lisansüstü seviyesinde yurtdışında bir müzik okulundan kabul alan, yurtdışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler başvurabilecek. Başvurular İstanbul Müzik Festivali Direktörü ve İKSV Genel Müdür Yardımcısı müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, piyanist Muhiddin Dürrüoğlu, klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu ve besteci Özkan Manav’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Seçici Kurul tarafından belirlenen müzisyenlere toplam fon miktarı ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak.
     
    TSKB, Türkiye’nin sosyal ve kültürel kalkınmasının da destekçisi
     
    68 yıldır Türkiye’nin kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınması için çalışan TSKB, sosyal ve kültürel gelişimi ekonomik kalkınmanın ayrılmaz bir parçası olarak görüyor. Başta kadınlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin ekonomik ve sosyal yaşamda daha fazla yer alması için sorumluluk alan banka, finansal desteğin yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları ve fırsat eşitliğini odağına alan insan kaynakları politikalarıyla değer yaratıyor.
     
    TSKB ve IKSV işbirliği ile hayata geçen “Yarının Kadın Yıldızları - Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu” ise dünya sahnelerinde ülkemizi temsil edecek Türk kadın müzisyenlerin yolunu açmayı hedefliyor.
     
    Kapsayıcı kalkınmanın sağlanması yönünde ulusal ve uluslararası arenada önde gelen inisiyatifler ve kurumlarla katma değeri yüksek işbirlikleri gerçekleştiren TSKB’nin, hayata geçirdiği bir diğer önemli proje de Türk Eğitim Vakfı (TEV) çatısı altında kurulan burs fonu. “Eğitimden Üretime” adı verilen fonla, üniversite eğitimi alan ve geleceğin yönetici adayları olan kız öğrencileri destekleyen TSKB, bursiyerlere mentörlük ve staj olanakları da sunuyor.
     
    Yüzde 50’nin üzerinde kadın bankacı ve yönetici oranıyla fark yaratan banka WEP’s’in Türkiye’deki ilk imzacılarından biri. TSKB bu alandaki politika ve süreçleriyle, yakın zamanda KAGİDER Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını da almaya hak kazandı.
     
    Projenin ilk yılında onur konuğu İdil Biret
     
    “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu” kapsamında Seçici Kurul tarafından desteğe değer bulunan adaylar, 28 Mayıs Pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da projenin bu yılki kanaat önderi, Türkiye’nin ilk “harika çocuğu” İdil Biret’in de onur konuğu olacağı Yarının Kadın Yıldızları konserinde dinleyicilerle buluşacak.
     
    Konsere Doğru Etkinlikleri kapsamında ise yazar Yekta Kopan moderatörlüğünde Trakya Tıp Fakültesi öğrencisi ve kök hücre araştırmacısı İnci Kadribegiç ile Yale öğrencisi ve Nobel Fizik Ödülü’ne İlk Adım yarışmasında Mansiyon kazanan Zeynep Karacan kişisel başarı hikâyelerini anlatacak.
     
    Yarının Kadın Yıldızları’na destek olmak isteyen dinleyiciler için bilet kategorileri
     
    28 Mayıs’ta Boğaziçi Albert Long Hall’da gerçekleştirilecek Yarının Kadın Yıldızları konseriyle, gelecek adımlarında desteklenen genç müzisyenler, festival dinleyicisine hitap etme şansını da yakalayacak. Türkiye’nin ilk “harika çocuğu” piyanist İdil Biret’in de sahnede konuk olacağı konserin bilet geliri de projeye önemli bir kaynak sağlayacak.
     
    Projenin destekçileri arasında yer almak ve umut dolu bu konserin unutulmaz anlarına tanıklık etmek isteyenler için konser bilet fiyatları 500, 250, 150, 75 ve 30 (öğrenci) TL olarak değişiyor.
     
    Biletler, Biletix satış kanalları ve İKSV ana gişeden (Pazar günü hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında, hizmet bedeli olmadan) satın alınabilir.
     
    Yarının Kadın Yıldızları Destek Fonu Başvuruları 30 Mart’ta sona eriyor
     
    Genç kadın müzisyenler, destek fonuna başvurularını 30 Mart Cuma gününe kadar destekbasvuru@iksv.org adresinden yapabilir. Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’yla ve şartnameyle ilgili ayrıntılı bilgiler İKSV internet sitesinden alınabilir.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu