YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2018

Su Odaklı Gazetecilik Eğitimi

  • Medya çalışanları arasında su konusunda farkındalık yaratılmasını amaçlayan "Su Odaklı Gazetecilik" eğitimi 13-14 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

    Suyla ilgili gelişmeler, sürdürülebilirlik ve çevre haberlerinde önemli bir başlığı oluşturuyor. Buradan hareketle, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve EKOIQ-Ekologos, gazeteciler ve blog yazarlarında su konusunda farkındalık yaratacak yeni bir eğitimi hayata geçiriyor.

    13-14 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek olan "Su Odaklı Gazetecilik" eğitimiyle medya çalışanları arasında su konusunda farkındalık yaratılması, su alanında bilgi ve deneyimlerinin geliştirilmesi, su konularını işleyen gazetecileri, blog yazarlarını ve sosyal medya muhabirlerini konuya dahil ederek  ilgili medya ağının genişletilmesi hedefleniyor.
     
    Eğitim, Çevre Politikaları ve Su Yönetimi Uzmanı Buket Bahar Dıvrak ve gazeteci Özgür Gürbüz tarafından veriliyor.
     
    İki modülden oluşan eğitimin ilk gününde, genel anlamda su sorunu ele alınıyor. Dünyada ve Türkiye'de su sorununun nedenleri, iklim değişikliği ve diğer çevresel sorunlarla ilişkileri, toplumsal ve ekonomik faktörlerin aktarılacağı ilk eğitimle, su alanında kapsamlı bir bilgilendirme yapılması hedefleniyor.

    Eğitimin ikinci gününde ise, daha çok su odaklı gazetecilik üzerine yoğunlaşılacak. Su sorunu ile ilgili haberlerin oluşturulmasında dikkat edilecek noktalar, sıkça yapılan hatalar, temel yaklaşımlar ve insan hikayelerinin ele alınma biçimleri konusunda gerçekleştirilecek eğitim kapsamında bir de yazım atölyesi gerçekleştirilecek.
    Su Odaklı Gazetecilik Eğitimine Kimler Katılmalı?
     
    Çevre konularında yazan veya hedefleyen:
    * Yeni nesil gazeteciler,
    * Blog yazarları ve sosyal medya muhabirleri,
    * Medya çalışanları ve fikir üreticileri
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu