YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2017

STK’larla Açık Açık

  • Açık Açık Platformu, şeffaf, hesap verebilir ve bağışçı haklarını tanıyan STK’larla, bağışçıları buluşturuyor.
     

    Sivil Toplum Kuruluşları, dernek ve vakıflar söz konusu olduğunda en önemli konuların başında şeffaflık geliyor. STK’lar projeleri için fon ararken, bağışçılar sağladıkları kaynakların en doğru ve verimli şekilde kullanılmasını bekliyor. Şeffaf, hesap verebilir ve bağışçı haklarını tanıyan STK’larla, bağışçıları buluşturan Açık Açık, bu anlamda önemli bir ihtiyacı karşılıyor. 
     
    Açık Açık, bağışçılara STK’larla ilgili şeffaf bilgiler sağlayarak bağışçılık kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan bir platform. Açık Açık’ta Bilim ve Teknoloji, Çevre, Çocuk, Doğal Afetler, Eğitim, Engelli Yaşam, Genç, Hayvan Hakları, İnsan Hakları, İnsani Yardım, Kadın, Kültür, Sanat, Sağlık, Spor, Toplumsal Gelişme gibi pek çok kategoride  yaklaşık 50 STK’nın künyesi bulunuyor.
     
    Açık Açık, öncelikle kendisine başvuran STK’ların Bağışçı Haklarını kabul etmesini bekliyor. Sonrasında STK’lar şeffaflık ve hesap verebilirlik kriterleri üzerinden değerlendiriliyor. 
     
    STK’lar için bir vitrin işlevi gören Açık Açık, bağışçıların STK’larla ilgili aşağıdaki bilgilere ulaşmasına aracı oluyor:
     
    * Farklı hizmet alanlarında hangi STK’ların çalıştığı
    * STK’lar arasında karşılaştırma seçeneği
    * Dernek ve vakıfların künyeleri, amaçları, hikayeleri, projeleri, finansalları ve yöneticileri 
    * Bağış yaparken dikkat edilmesi tavsiye edilen bilgiler, vergi avantajları ve bağışçılık hakkındaki bilgileler
     
    Açık Açık’ta tüm bu bilgilere ek olarak paydaş görüşleri,  bağımsız denetim raporu, sosyal etki raporu ve yorumlar gibi kısımlar da bulunuyor. 
     
    Bağışçılar, tüm bu bilgileri almalarının ardından dilerlerse seçtikleri STK’ya Açık Açık üzerinden bağış da yapabiliyor. 
     
    Açık Açık, platformda yer alan STK’lardan kullanım ücreti ve kaynak geliştirme danışmanlık hizmet bedeli ile alıyor. Tüm bu kaynaklar Açık Açık Platformu’nun işleyişi ve iletişimi için kullanılıyor. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu