YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 16 Mart 2017

imece usulü sosyal inovasyon başlıyor

  • Sosyal inovasyon platformu ‘imece’, Türkiye ve dünyada toplumsal meselelere çözüm üretecek bir ekosistem yaratmayı hedefliyor. imece'nin ilk odağı olan “Nitelikli Eğitim” konusundaki projeler için 15 Mart 2017’ye kadar başvuru yapılabilecek.

    Sosyal inovasyon platformu imeceATÖLYE ve Zorlu Holding’in kurucu ortaklığı, S360’ın stratejik partnerliği ile hayata geçirildi. imece, her 6 ayda bir sosyal konular özelinde meseleler belirleyerek, bu meselelere, sosyal girişimleri ile çözüm üretebilecek takımlara eğitim, mentorluk, ağ ve hibe olmak üzere çeşitli kaynaklar sağlayacak.

    imece platformu,  ele alacağı toplumsal meseleleri belirlerken, öncelikli olarak Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma için belirlediği 17 hedefi göz önüne aldı ve “Nitelikli Eğitim”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” başlıklarını kendine hedef belirledi. 

    Her 6 ayda bir, sosyal konular özelinde açılan meseleler ile başlayacak mesele süreci, 3 ay hazırlık ve 3 ay geliştirme olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleşiyor. İlk olarak “Nitelikli Eğitim” konusu ile başlayan sürece başvurmak isteyen birey ve takımlar, 15 Mart 2017’ye kadar başvuru yapabilecek.


Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu