YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 10 Mart 2017

Eczacıbaşı, kadın işi erkek işi bilmiyor, “birliktebiz” diyor

  • Eczacıbaşı’nın birliktebiz projesi, daha objektif değerlendirilecek şekilde düzenlenmiş özgeçmiş örneklerinden, Kadın Lider Gelişim Programı’na kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

    Sürdürülebilir bir geleceğin, kadınların başta iş dünyası olmak üzere yaşamın her alanına etkin katılımı ile mümkün olacağına inanan Eczacıbaşı Topluluğu, “birliktebiz” adını verdiği fırsat eşitliği projesi ile işe alım süreçlerinden lider yetiştirme metotlarına kadar tüm iş süreçlerini yeniden kurguluyor.

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hayata geçirilen birliktebiz projesi, daha objektif değerlendirilecek şekilde düzenlenmiş özgeçmiş örneklerinden, Kadın Lider Gelişim Programı’na kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

    2016 yılında McKinsey ile kapsamlı bir mevcut durum analizi yapan Eczacıbaşı Topluluğu, bu çıktılara göre “iyi” olarak belirlenen durumunu “en iyi”ye yükseltmek için harekete geçti. Proje kapsamında 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalı çalışanlarda kadın işe alım oranını % 50'ye, beyaz yakalı kadın çalışan oranını % 40'a, yönetimde kadın oranını ise % 35'e çıkarmayı hedefleyen Eczacıbaşı Topluluğu, bu kararlarını birliktebiz manifestosu ile çalışanlarına ve kamuoyuna duyurdu.

    Eczacıbaşı Topluluğu'nun "birliktebiz" manifestosu:
    - Eczacıbaşı Topluluğu’nda birlikte biz, eşit fırsatlara sahibiz.
    - Kadın işi, erkek işi bilmeyiz. Ön yargılara geçit vermez, çalışanlarımızın her alanda gelişimini destekleriz.
    - Kadın erkek demeden, birbirimizi dinler, ortak akılla işimizi yönetiriz.
    - Bugünden yarına sürdürülebilir izler bırakmak için, geleceğin liderlerini birlikte yetiştiririz.
    - Kadın çalışanlarımıza cesaret ve ilham verir, özel programlarla güçlendiririz.
    - Kadın erkek birbirimizi destekleyerek, hedeflerimize tüm gücümüzle ve beraberce koşar, daha iyi bir gelecek düşleriz.
    - Ve bu zenginlikle biz, hep en iyiyi hedefleriz.


    Fırsat eşitliği konusundaki performansın düzenli olarak ölçümleneceği, izleneceği ve eylem planlarıyla daha da iyileştirileceği proje gereğince, Eczacıbaşı Topluluğunun insan kaynakları politikaları, kadınların iş yaşamına katılırken ve çalışırken daha da güçlenmelerini kolaylaştıracak şekilde geliştiriliyor.

    Bu alanda ilk uygulamalardan biri, cinsiyetten arındırılmış özgeçmişler olacak. Aday özgeçmişlerinin; isim, fotoğraf, askerlik gibi cinsiyete ilişkin bilgiler gizlenerek işe alım süreçlerine dahil edilmesiyle, yöneticilerin özgeçmişleri cinsiyetten arındırılmış olarak inceleyip değerlendirmesi sağlanacak.

    Eczacıbaşı Topluluğu'nda farkında olunmayan önyargıların kırılması için insan kaynakları politikalarından iletişim çalışmalarına kadar bir dizi uygulama hayata geçirilirken, satış kadroları ve teknik kadrolarda kadın aday havuzunun büyütülmesi ve kadın istihdamının artırılması da hedefleniyor. Yine proje kapsamında, Kadın Lider Gelişim Programı’nı başlatan Eczacıbaşı Topluluğu, kadın yönetici ve çalışanlar için rol modellerini bir araya getirerek deneyimlerini paylaşma imkanı sağlıyor.

    Eczacıbaşı Topluluğu’nda 2013’ten beri tüm çalışanların iş ve özel yaşam dengesini daha etkin biçimde kurmalarını kolaylaştırmayı amaçlayan esnek çalışma saatleri uygulanırken, 2016’dan bu yana uzaktan çalışma uygulaması kullanılıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu