YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 19 Şubat 2017

Unilever, 2025 itibarıyla %100 geri dönüştürülebilir plastik ambalajın sözünü verdi

  • Unilever, Sürdürülebilir Yaşam Planı kapsamında 2025 yılına kadar ürünlerinde kullandığı plastik ambalajların yüzde 100'ünün yeniden kullanılabilir, geri dönüştürülebilir ve kompostlanabilir olmasını amaçlıyor.

    Sürdürülebilir Yaşam Planı kapsamındaki taahhütlerine bir yenisini ekleyen Unilever, 2025 yılına kadar ürünlerinde kullandığı plastik ambalajların yüzde 100'ünün yeniden kullanılabilir, geri dönüştürülebilir ve kompostlanabilir olacağını açıkladı. Bu kapsamda Unilever, hızlı tüketim ürünleri endüstrisini kullan-at alışkanlığına dayalı olan tüketim modelinden, ürünlerin yaşam döngüleri sonunda yeniden kullanım ve geri kazanımlarının sağlandığı döngüsel ekonomi modeline doğru geçişe çağırdı.

    Döngüsel ekonomiye geçişi hızlandırmak vizyonuyla kurulan ve bu alanda Unilever ile de ortak çalışmalar yürüten Ellen MacArthur Vakfı'nın (EMV) açıklamasına göre, küresel olarak kullanılan plastik ambalajların sadece %14'ü geri dönüşüm tesislerine giderken, %40'ı çöp sahalarında yerini buluyor. Küresel ölçekte plastik ambalajların üçte biri ise okyanus ekosistemlerine karışıyor. 2050'ye kadar okyanuslarda balıklardan çok daha fazla miktarda plastik atıkların olması bekleniyor.

    Unilever, döngüsel ekonomi yaklaşımlarını benimseme konusundaki kararlılığını göstermek ve endüstri için bir "Plastik Protokolü" oluşturulmasına yardımcı olmak amacıyla ambalajlamada kullandığı plastik malzemelerin detay bilgilerini 2020 yılına kadar yayınlayacağını duyurdu. Unilever, ayrıca EMV'nin "Yeni Plastik Ekonomisi" girişimini destekleyeceğini ve özellikle okyanusa plastik sızıntısı riskinin en yüksek olduğu kıyı bölgelerinde küçük lamine ambalajların geri dönüştürülmesini sağlayacak teknolojik bir çözüme yatırımda bulunacağını açıkladı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu