YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2017

Işıklar iklim için kapatıldı

  • 25 Mart'ta tüm dünyada yüzlerce kentte milyonlarca insan ve anıtsal yapı iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklarını bir saatliğine kapattı. 10. kez hayata geçirilen etkinliğe Türkiye’den tarihi yapılar, belediyeler, üniversiteler ve spor kulüpleri de destek verdi.

    WWF’in iklim değişikliğine dikkat çekmek için tüm dünyada düzenlediği Dünya Saati etkinliği 25 Mart saat 20.30-21.30 arasında gerçekleşti. Edirne’deki Selimiye Cami’nden Paris’teki Eyfel Kulesi’ne, İtalya’daki Kolezyum’dan, Mısır’daki piramitlere kadar yüzlerce anıtsal yapı ışıklarını iklim için kapattı.
     
    Dünya Saati etkinliğine bu yıl da Türkiye’den çok sayıda kurum katıldı. İstanbul’daki boğaz köprüleri, Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Anadolu ve Rumeli Hisarı, Antalya’nın sembollerinden Yivli Minare, İzmir Saat Kulesi, Çanakkale’deki Truva Atı, Kapadokya’daki Uçhisar Kalesi, Sultanahmet Cami ve Eskişehir’deki Masal Şatosu bu yıl Dünya Saati’nde ışıklarını iklim için kapatan yapılar arasındaydı.
     
    WWF-Türkiye’nin düzenlediği Dünya Saati bu yıl iklim değişikliğinin tehdit ettiği Akdeniz ormanlarını da gündeme taşıdı. Akdeniz ormanlarının iklim değişikliğine uyumu için bir proje yürüten WWF-Türkiye, Haluk Levent’in yeniden yorumladığı ‘Akdeniz Akşamları’ şarkısıyla herkesi projeye destek olmaya çağırdı. Akdeniz ormanlarını koruma projesine katılanlardan 8486’ya mesaj atarak 10 TL tutarında bağış yapmaları istendi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu