YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 03 Ekim 2016

Dünya Bizim Evimiz

  • TEMA Vakfı ve WWF Türkiye, Dünya Bizim Evimiz videosunda gezegenimizin geleceği için neler yapabileceğimizi anlatıyor.

    İklim değişikliği hem insanlığı, hem de gezegenimizi tehdit eden en büyük sorunlardan biri. Bu önemli soruna dikkat çeken TEMA Vakfı ve WWF Türkiye, hazırladıkları Dünya Bizim Evimiz videosuyla herkesi iklim değişikliğiyle mücadeleye çağırıyor.


    Videoda değinilen sorunlara ve çözüm önerilerine göz atarsak...
    On binlerce yıl bir ekip bin aldığımız, bizi büyüten gezegenimiz artık hasta. Fosil yakıtlarla atmosferdeki sera gazı dengesini bozduk. Kullandığımız ulaşım araçlarıyla atmosfere zararlı gazlar salarak soluduğumuz havayı kirlettik. Havayı temizleyen ormanları yok edip doğanın kendini yenilemesini engelledik. Bütün bu faaliyetlerimiz atmosferdeki sera gazı miktarını artırdı. Gezegenimize ulaşan güneş ışınları atmosferin dışına çıkamamaya başladı.
    1880’den bu yana gezegenimiz yaklaşık 1 derece ısındı. Geleceğe böyle yol alırsak 2100 yılında kritik ekosistemler ve insan türü tehlike altına girecek.
    Yalnızca kutuplarda değil dünyanın her yerinde ortalama sıcaklıklar yükseliyor. Bozulan dengeler yüzünden seller, fırtınalar, hortumlar, şiddetli dolular yaşanıyor. Kuraklık artıyor, tarım ürünleri azalıyor. Deniz suyu sıcaklıkları da değişiyor, kimi canlıların hayatını tehdit ediyor.

    Sürdürülebilir bir gelecek kurmak için dünyamızın sağlığını düşünmenin vakti geldi.
    Enerjimizi fosil yakıtlar yerine temiz enerji kaynaklarından elde ederek
    Bireysel araçlar yerine toplu taşıma ve bisiklet kullanarak
    Ormansızlaştırmayı durdurarak ve kaybedilen ormanların yerine yeniden ağaçlandırma çalışmaları yaparak
    Su tasarrufu yaparak
    Elektrik tüketimini azaltarak
    Isı yalıtımı sağlayarak
    Daha az tüketerek
    İklim için, gezegenimiz için hep birlikte harekete geçelim.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu