YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 18 Ağustos 2016

Çevreci fikirler Climate Launchpad'de ödüllendirildi

  • Çevreci fikirleri girişimlere dönüştürme fırsatı sunan Climate Launchpad yarışmasının Türkiye'deki finali, 10 Ağustos’ta gerçekleştirildi. Yarışmanın global ayağında ülkemizi yeniden kullanılabilir sünger, minyatür rüzgar türbini ve modüler tuğla fikirleri temsil edecek.

    Avrupa Birliği İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü tarafından organize edilen çevreci fikir yarışması Climate Launchpad 2016’nın Türkiye finali gerçekleştirildi.

    Türkiye’nin girişimcilik konusunda önde gelen isimlerinin jüriliğini yaptığı gecede Avrupa finalinde Türkiye’yi temsil edecek 3 proje seçildi. Jüri üyeleri Zeynep Okuyan, Sanem Arıkan, Serkan Unsal, Ali Erhat Nalbant ve Dr. Steben H. Seggie yarışmaya katılan projeler arasındabn ilk 3 projeyi seçerek ödüllerini takdim etti. 

    Türkiye’yi bu sene temsil edecek projeler şunlar:

    Sponge: Pınar Güvenç önderliğindeki ekip geliştirdikleri süper emiş kapasitesine sahip yeniden kullanılabilen sünger ile denizlerimize dökülen petrol bazlı atıkları temizliyorlar. 

    Momentum: Rahmi Erdem Yıldız ve ekibi geliştirdikleri küçük ölcekli rüzgar türbini ile mevcut rübinlerden 3 kat daha fazla enerji elde edebiliyorlar.

    Brick B:  Adem Arıbaş ve ekibi geliştirdikleri yeniden kullanılabilir, sökülüp takılabilen tuğla dizaynı ile inşaat sektöründe yeni bir sayfa açmak istiyorlar.

    Climate Launchpad dünya finalinde ilk 10’a girecek iş fikirleri 95.000 euro yatırım fırsatına erişiyor. 27 ülkeden çevreci iş fikri olan ve girişimciliği benimseyen herkese açık olan yarışma bu yıl ilk kez Türkiye'de düzenlendi. Yarışmanın dünya finali 7 Ekim'de Estonya'nın başkenti Tallinn'de yapılacak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu