YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2016

Unilever'den Paydaş Çalıştayı

  • Unilever, farklı kesimlerden paydaşlarının katıldığı Paydaş Çalıştayı'nda 2030 yılı gelecek planları üzerinde çalıştı.

    Sürdürülebilir Yaşam Planı’nın 5. yılını geride bırakan Unilever, kamu, sivil toplum, akademik çevreler, iş dünyası ve medyadan 120’ye yakın uzmanı, Paydaş Çalıştayı’nda buluşturdu. 

    Çalıştay katılımcıları, ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği, ‘Tarım’ ve ‘İklim Değişikliği’ konularına odaklanarak, 2030 yılı için nasıl bir gelecek hayal ettiklerini tartıştı. Çalıştayda şirketlerin sürdürülebilirlik odaklı projeleri ‘sosyal sorumluluk’ olarak görmekten öte, stratejik ortaklıklar kurması gerektiğine dikkat çekildi. 

    Çalıştayda aşağıdaki 3 konu öne çıktı:

    1. Kadınların çalışma hayatına katılımlarının önündeki en büyük engel, çalışmanın yanı sıra ev ve bakım işlerinin de sorumluluğunu üstlenmesi. Bu yüzden kadınların çalışma hayatına katılımlarının önündeki engelleri kaldırmak yeterli değil. Erkeklerin ev ve bakım işlerine katılımlarının önündeki engelleri de kaldırmak gerekiyor. 

    2. İklim değişikliğinin tüketiciye etkisi şu anda hissedilmiyor. 2030’da özellikle gıda daha pahalı olacak, güvenli gıdaya erişim zorlaşacak, sağlık sorunları, su ve enerji kaynakları azalacak. 

    3. Buna karşılık, kırsal kesimde sosyal ve kültürel hayata erişim olanakları artırılıyor, çiftçiliğin itibarı yükseliyor. Gençlerin aile işini devralmasının teşvik edildiği ‘mutlu bir orta sınıfın’ desteklenmesi şart.

    Bu haber Dünya gazetesi Sürdürülebilir Dünya sayfasında Didem Eryar Ünlü imzasıyla yayımlanmıştır. Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu