YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 03 Mart 2016

Kent Bahçeleri'nde yeni dönem başlıyor

  • 2011’den beri 1000’den fazla bahçeciye ulaşılan Yeryüzü Derneği Kent Bahçeleri projesi, baharın gelmesiyle beraber tekrar başlıyor.

    Yeryüzü Derneği’nin 2011'de başlattığı Kent Bahçeleri projesinde yeni dönem başlıyor. Proje kapsamında Yeryüzü Derneği, nereden başlayacağını bilmeyenlere, ilk kez bahçe kuracaklara veya bahçesini geliştirmek isteyenlere ücretsiz tohum-fide dağıtıyor, atölyeler ve ortak iletişim grupları aracılığıyla bilgi desteği veriyor.

    Kent bahçeleri, küçücük alanları, balkonları, terasları büyük kazanımların elde edildiği alanlara dönüştürüyor. İstanbullular bu sayede üretimin parçası oluyor.
     
    Kent bahçecileri, balkonlarda, teraslarda raf sistemleri oluşturuyor, dikey bahçeler hazırlıyor ve küçücük alanlarda ailelerine yetecek gıdayı yetiştirebiliyor.

    Nasıl başvurabiliriz?
     
    Kent Bahçeleri projesine katılmak için bir e-posta atmak yeterli. Daha sonra Yeryüzü Derneği ekibi sizi arıyor, yakınınızdaki semt buluşmasının tarihini paylaşıyor ve tohum-fide dağıtımına çağırıyor. İlk kez kent bahçelerini deneyimleyenler için ise ekim ve dikim atölyeleri düzenleniyor.
     
    8 Nisan 2016 tarihine kadar Yeryüzü Derneği web sitesindeki formu doldurup başvuru@yeryuzudernegi.org adresine e-posta atarak siz de kendi Kent Bahçenizi kurabilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu