YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2015

İş Bankası’na “mükemmel” yeşil bina sertifikası

  • Türkiye İş Bankası’nın İstanbul Levent’teki genel müdürlük binası, “mükemmel” seviyesinde yeşil bina sertifikası almaya hak kazandı.

    Yeşil bina ve çevre uyumu konusunda uluslararası bir standart olarak kabul edilen ‘BREEAM In-Use’ sertifikasını 2014’te “çok iyi” derecesiyle alan İş Bankası'nın bu yılki sertifikası “mükemmel” seviyesine yükseltildi. BREEAM In-Use, enerji, su, malzeme, atıklar, kirlilik, ulaşım, arazi kullanımı, bina yönetimi ve sağlık başlıklarında yapılan değerlendirmelerle veriliyor. 

    Sertifika düzeyinin yükseltilmesinde aşağıdaki başlıklar öne çıktı: 

    - İşletim sistemlerinin ve tüketimlerin takip edilmesi, raporlanması ve belgelenmesi
    - Enerji verimliliği kapsamında yapı içinde kullanılan belirli alanlardaki aydınlatma armatürlerinde LED uygulamasının başlatılması
    - Bina için risk değerlendirme raporu hazırlanması
    - Afet hazırlık ve koordinasyonu hakkında raporlama ve iyileştirme yapılması
    - Bina kullanıcıları için iş güvenliği eğitimleri verilmesi
    - Bina dışındaki peyzaj alanlarının ekolojik değerini artırmak için iyileştirmelerin yapılması 
    - Bisiklet parklarının oluşturulması
    - Enerji ihtiyacının bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilmeye başlanması

    İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Levent Korba, yeşil bina tanımının yapı sektöründe doğaya saygılı, ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binaları tanımlamak için kullanıldığını vurgulayarak, “Yeşil Bina sertifikası için çalışmalara 2013 yılında başladık. Geçen yıl bu sertifikayı ‘çok iyi’ derece ile elde ettik ve Türkiye’de bu sertifikayı alan ilk Türk bankası olduk. Bu yıl da sertifikamızı ‘mükemmel’ seviyesine yükselttik. Çevrenin ve doğanın korunması çerçevesinde hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızın bu şekilde takdir görmesinden büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu