YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2015

HSBC Türkiye, 5.000 öğrenciyi küresel su savunucusu olarak eğitiyor

  • HSBC Türkiye desteğiyle Ankara, İstanbul, İzmir ve Samsun’daki 100’e yakın okulda yürütülen “Su Kaşifi” programı, öğrencilerin su tasarrufu, temiz su ve suya erişim gibi konularda projeler geliştirmesine rehberlik ediyor.

    ‘HSBC Su Programı’ kapsamında yürütülen “Su Kaşifi” programı; Ankara, İstanbul, İzmir ve Samsun’daki 100’e yakın okulda uygulamaya başlandı. Programa katılan öğrenciler; evde, okulda ve sosyal yaşamlarında su sorunları üzerine ortak eylemde bulunmalarına izin veren web tabanlı programla eğlenirken öğreniyor. Dünyanın karşı karşıya olduğu temiz su kaynaklarının azalmasına dikkat çekmek için başlatılan ve iki yıl sürecek olan program ile Türkiye’de toplam 5 bin öğrenciye bire bir ulaşılması hedefleniyor.

    8-14 yaş grubu öğrencilerin, su bilincinin daha fazla olduğu bir dünya için öncü olmalarını destekleyen program, aralarında Türkiye’nin de olduğu 11 ülkede uygulanıyor. Program kapsamında dünya genelinde 9 binin üzerinde gencin; su tasarrufu, temiz su ve suya erişim gibi konularda projeler geliştirmesi hedeflenirken, programa katılan okullar sahip olacağı sanal su rezervini korumak için bir dizi aktivite ve grup çalışması gerçekleştirecek. 11 ülkeden web tabanlı programa katılarak en iyi performansı gösteren 5 okul, Milano’da düzenlenecek World Expo’daki Uluslararası Su ve Gıda Gençlik Ödülleri’nde ülkesini temsil edecek.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu