YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2015

ÇEVKO geri dönüştürürken ekonomiye kazandırıyor

  • ÇEVKO Vakfı, 2014 yılında yaptığı geri dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Paylaşılan rakamlara göre geri dönüşüm çevreyi korurken ekonomiye de katkı sağlıyor.

    Belediyelerle farklı işbirliklerine giden ÇEVKO Vakfı; kaynağında ayrı toplamanın geliştirilebilmesi için verdiği kumbara, konteyner, iç mekan kutuları, ayrıştırma poşetleri destekleri ile toplanan ambalaj atıkları miktarını artırdı.

    Bu atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla çevresel değerler korunurken; enerji ve kaynak kullanımında sağlanan tasarruf ile ülke ekonomisi de toplam 1.490.000.000 TL kazandı.

    ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer; cam, metal, plastik, kağıt-karton, kompozit ve ahşap malzemelerden üretilen tüm ambalaj atıklarının teknik ve ekonomik açıdan defalarca geri kazanımının mümkün olduğunu söyleyerek şu bilgileri verdi: 

    “2014 yılında yaptığımız geri kazanım çalışmaları sonucunda, tasarruf edilen fosil yakıt, su ve enerjinin yanında geri dönüşüme sevk edilen malzemelerin ekonomik değeri ve depolama sahalarının maliyetlerindeki azalmayı içeren katkılarla, ülkemize toplam 1.490.000.000 TL kazandırmış olduk. Ambalaj atıklarının geri kazanımı, çevre kirliliğinin önlenmesi yanında, önemli ölçüde hammadde, enerji ve su tasarrufuna katkıda bulunmakta, sera gazı salımlarının azalmasına yardımcı olmaktadır."

    2014 yılında Çevko’nun yaptığı geri kazanım çalışmalarıyla sera gazı salımında 682.042 ton azalma sağlandı. Yine 2014'te gerçekleştirilen 2.451.114 MW saatlik elektrik tasarrufuysa, Türkiye'de meskenlerde kullanılan yıllık elektrik miktarının %10'una karşılık geliyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu