YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2015

Boğaziçi Üniversitesi ülkemizi temsil ediyor

  • Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi (BU-SDCPC), yüksek eğitimde sürdürebilir gelişme yönündeki çalışmaları desteklemek amacıyla Avrupa’daki 33 ülkeden 55 partneri bir araya getiren ve 2013 yılından bu yana devam eden UE4SD projesinin ülke temsilcisi oldu.

    Sürdürülebilir kalkınma konusunda uygulamalı araştırmaları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla 2007 yılında hayata geçen Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi, UE4SD projesinin Türkiye temsilcisi oldu.

    Erasmus Akademik Ağı "Yaşam Boyu Eğitim" programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilecek ve üç yıl sürecek olan proje, sürdürülebilir gelişme için eğitim ve yüksek eğitimde kaliteyi artırıcı hamleler arasında bağ kurmaya odaklanacak.

    Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi (BU-SDCPC) UE4SD projesinin partneri olarak mesleki tecrübelerini projedeki diğer partner kurumlarla paylaşma, karşılaştırma ve sürdürülebilir kalkınma için eğitim kabiliyetine odaklanma yoluyla projeye katkıda bulunacak.

    Disiplinlerarası bilgi ve deneyimi paydaşlar arasında yenilikçi teknoloji transferi yoluyla desteklemek ve toplumda sürdürülebilir gelişme sağlamak hedefiyle yola çıkan Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi (BU-SDCPC), yenilikçi öğretim ve uygulamalı araştırmalar yoluyla sürdürülebilir üniversite kampüsleri yaratılması ve bu alanları desteklenmesini amaçlıyor.

    BU-SDCPC sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesini ve sürdürülebilir bir ürün zinciri yaratmak için temiz teknoloji odaklı inovasyonu destekleyerek araştırma ve eğitim topluluklarının ulusal kurumlar ve yurtdışından kuruluşlarla işbirliği temelli bir platformda bir araya gelmesi için çalışıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu