YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 13 Aralık 2014

Buğday Derneği'nden üniversitelere tohum çağrısı

  • Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği “Doğa Dostu Kent Bahçeleri (DDKB)” projesi için paydaşlar arıyor. Projenin ilk ayağını devlet üniversiteleri oluşturuyor. Yerel tohumlar, üniversitelerden gelecek talep doğrultusunda, kampüslerde yapılacak bahçe/bostanlarda toprakla buluşacak.

    Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin üzerinde çalıştığı proje, ilk etapta Buğday Derneği'nin, devlet üniversitelerinin kampüslerinde (enstitü, fakülte, yüksekokul vb.) bahçe kurulumu ve kompost üretimi (organik atıklardan doğal gübre elde edilmesi), ekolojik yaşama giriş eğitimleri vermesi şeklinde gerçekleşecek. Devamındaki senelerde projenin ilkokul, lise ve/veya belediyeler/muhtarlıklar ile de çoğaltılabilmesi de mümkün olacak.

    Proje Kazanımları

    - Doğa dostu üretim pratiğini okula kazandırmak ve toprak/tohum döngüsü üzerinde bireylerin/grupların bir arada iş yapmasına ve farklı bir sosyal beceri kazanmalarına ön ayak olmak.
    - Yerelde üniversite tarafından pilot uygulaması yapılacak bu projenin çevre etkisiyle mahalle/belediye ve diğer kurum ve kuruluşlara örnek oluşturması.
    - Uygulama eğitimlerinde çekilen görsel medya arşivi kurgulanarak hazırlanacak eğitim videosu.
    - Yaz dönemi hazırlanacak ve basılacak olan bahçecilik eğitim kitapçığı.

    Proje kapsamında tüm masraf kalemleri Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından karşılanacak. Projeye başvurmak isteyen üniversite öğrencilerinin en geç 19 Aralık 2014 Cuma gün sonuna kadar, bu adresteki formları doldurmaları gerekiyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu