YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 09 Kasım 2014

Adım Adım Buğday Koşucuları, kimsesiz çocukların sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için koşuyor!

  • Adım Adım Buğday Koşucuları, Koruncuk Vakfı Bolluca Köyü’ndeki kimsesiz çocukların sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için 16 Kasım’da 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda koşacak/yürüyecek. Buğday Derneği, “Sağlıklı Gıda Her Çocuğun Hakkı” projesi kapsamında herkesi Koruncuk Vakfı’nın kampanyasına destek vermeye çağırıyor.

    Buğday Derneği, hayatın her alanında ekolojik yaşamla uyumlu üretim ve kullanım yöntemlerinin yayılması için çalışıyor. Adım Adım sayesinde, önce TaTuTa Ekolojik Çiftlikler Ağı’na yeni çiftlikler eklendi. Ardından yok olmak üzere olan atalık tohumlar bu çiftliklerde ekilip çoğaltıldı. Şimdi bu tohumlardan üretilen sağlıklı gıdaların kimsesiz çocuklara ulaştırılmasına çalışılıyor.

    Bu kapsamda 36. Vodafone İstanbul Maratonu’na katılan Adım Adım Buğday Koşucuları'nın amacı, toplumda sağlıklı, organik gıda konusunda bilincin artmasını sağlayarak organik besinlere ulaşımın toplumun her kesiminin hakkı olduğuna dikkat çekmek. Bolluca köyü için oluşturulacak model projenin daha sonra benzer ihtiyaç sahibi gruplar için yaygınlaştırılması planlanıyor.

    Toplanan her 250TL’lik bağışla köydeki bir çocuğun 1 aylık organik sertifikalı gıda ihtiyacı karşılanabilecek. Ayrıca Buğday Derneği, köyde çocuklara sağlıklı ve ekolojik beslenmeyle ilgili eğitimler verip, kendi gıdalarını yetiştirmeleri için yerel tohumlardan örnek bir gıda bahçesi kurmalarını da sağlayacak.

    16 Kasım 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu’na katılmak ve Buğday Derneği'ne destek vermek isterseniz, projeyle ilgili ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu