YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 12 Ağustos 2014

Yeşilist ve Koç Üniversitesi'nden ortak proje: Students Go Green

  • Yeşilist ve Koç Üniversitesi'nin düzenlediği Students Go Green projesinde başvurular için son haftaya girildi. Projeye katılan öğrencileri çevre ve sürdürülebilirlik konusunda farklı eğitimlerin verileceği bir kamp bekliyor. Başarılı proje ekibiyse 2015 yazında University of Chicago'da sürdürülebilirlik üzerine bir yaz programına katılma hakkı kazanıyor.

    Projenin amacı: İstanbul'un 5 kampüsünden 10'ar öğrenci, University of Chicago'dan gelecek katılımcılarla beraber üç günlük bir çevre kampına girecek ve kendi kampüslerindeki yeşil sorunları çözmek üzere takımlar halinde proje geliştirecekler. Yaratıcılık ve uygulanabilirlik açısından en yüksek puanı alan kazanan proje ise 2015 yılında Amerika'da çevre eğitim programına gidecek. Böylece farklı okul ve disiplinlerden öğrenciler hem Amerikan üniversitelerinin/öğrencilerinin konuya bakışını öğrenecek hem temel çevre konularında eğitim alacak hem de öğrendiklerini yaşam alanları olan kendi kampüslerinde uygulama şansı kazanacaklar.

    Projenin içeriği: Türkiye'den İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nden katılacak 10'ar öğrenci Amerika'dan University of Chicago'dan katılacak 10 öğrenci ile Koç Üniversitesi kampüsünde buluşacak. 60 kişilik öğrenci grubu tüketim, gıda, tasarım ve ulaşım konularında eğitimlerin verildiği, ilham verici projelerin sunulduğu, bir projenin nasıl oluşturulacağı ve yönetileceği konusunda bilgilendiği 3 günlük bir kampa katılacak. Türkiye'deki üniversitelerden katılan öğrenciler kampta kendi takımlarını kurup projelerini geliştirmeye başlayarak kendi üniversitelerine gidecek ve kampüste bu projelerini gerçekleştirmeye başlayacaklar. Öğrenciler bu süreçte çevrelerini sürece dahil etmeleri, sosyal medyayı etkin kullanmaları ve projelerine göre değerlendirmeye tabi tutulacak. 

    Proje ödülü: Kazanan ekip 2015 yazında University of Chicago'da sürdürülebilirlik üzerine bir yaz programına katılım hakkı kazanacak.

    Proje hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu