YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2014

Anadolu Efes, CEO Water Mandate’i imzalayan ilk Türk şirketi oldu

  • Anadolu Efes, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) girişimi olan CEO Water Mandate destekçileri arasında yer alan ilk Türk şirketi oldu. CEO Water Mandate bildirisi, günümüzde giderek önem kazanan su konusunda sürdürülebilir çözümler üretilmesi için iş dünyası liderlerini bir araya getirmeyi hedefliyor. 

    2015 yılında üretim başına su tüketimini 2008 yılına göre %35 oranında azaltmayı hedefleyen Anadolu Efes, CEO Water Mandate destekçileri arasına katılarak sektörüne öncülük ediyor, sürdürülebilir su politikaları ve uygulamalarını küresel ölçekte bir taahhüt ile güçlendiriyor. 
     
    Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi girişimi olarak kurulan CEO Water Mandate, dünyanın karşı karşıya olduğu su sorunuyla mücadele etmek için iş dünyasının küresel liderleri tarafından oluşturuldu. Anadolu Efes, CEO Water Mandate imzacıları arasına katılan ilk Türk şirketi oldu.
     
    CEO Water Mandate imzacılarının, su yönetimi konusunda taahhütlerde bulunmaları, şeffaflık ilkesi doğrultusunda su yönetim performanslarını raporlamaları ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalamış olmaları bekleniyor. Tüm bu gereklilikleri yerine getirmiş olan Anadolu Efes, su konusundaki bu önemli uluslararası inisiyatifin paydaşı olarak, dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak sürdürülen su koruma politikalarına, şirket taahhütleriyle destek verecek.
     
    Anadolu Efes CEO’su Damian Gammell: “2013 yılı boyunca gerçekleştirdiğimiz verimlilik ve geri kazanım çalışmalarıyla toplam 450.000 m3 üzerinde su tasarrufu sağladık.” dedi
     
    Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Moldova ve Kazakistan’da üretim tesisleri bulunan Anadolu Efes’in, geniş bir coğrafyada faaliyetlerine devam ederken, sürdürülebilirlik yönetimi konusunda da küresel bir yaklaşım sergilediğini vurgulayan Anadolu Efes CEO’su Damian Gammell: “Verimlilik çalışmalarımızda hem ana hammaddemiz, hem de toplumun temel ihtiyaçlarından biri olan su kaynaklarının gelecekte de güvencede olmasını hedefliyoruz. 2013 yılı itibariyle, ürün başına su tüketimimizi 2008 yılına kıyasla, bira üretiminde %19, malt üretiminde %25 oranında azalttık. 2013 yılında gerçekleştirilen verimlilik ve geri kazanım çalışmalarımızla toplamda 450.000 m3 üzerinde su tasarrufu sağladık. Şimdi de dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak sürdürülen su koruma politikalarına, şirket taahhütlerimizle destek vermeye hazırız.” dedi.

    Anadolu Efes’in su koruma politikaları kapsamında bundan sonrası için hedefleri şöyle:
     
    • 2015 itibarıyla bira fabrikalarında üretim başına su tüketimi ve atık su deşarj miktarlarını 2008 yılına kıyasla %35 oranında azaltmak.
    • Su yönetim performansını periyodik olarak raporlamak.
    • Su kaynaklarının korunmasına yönelik bölgesel ve küresel inisiyatiflerle işbirliği içerisinde çalışmak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu