YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2013

TSKB’ye, enerji ve kaynak verimliliği projeleri için KfW’den 100 milyon Euro kredi

  • Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), enerji ve kaynak verimliliği projelerinde kullandırmak üzere, KfW Kalkınma Bankası’ndan 100 milyon Euro tutarında kredi temin etti.

    TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, bu finansmanın, KfW Kalkınma Bankası tarafından TSKB’ye devlet garantisi olmaksızın verilmiş ilk kredi olmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

    Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için çalışan TSKB’nin, enerji ve kaynak verimliliği projelerinin finansmanında kullanılmak üzere, KfW Kalkınma Bankası’ndan temin ettiği 100 milyon Euro’luk kredi anlaşması taraflar arasında 20 Kasım Çarşamba günü imzalandı.

    TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “TSKB olarak, verimli ve sorumlu üretim anlayışına sahip yatırım projelerini finanse ediyor, Türk özel sektörünün global rekabet gücünü artırmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda KfW’den temin ettiğimiz 100 milyon Euro’luk krediyle Türk iş dünyasının enerji ve kaynak verimliliği projelerini, uzun vade ve uygun maliyet imkanlarıyla desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

    Türkakın, sözlerine şöyle devam etti:

    “KfW Kalkınma Bankası’nın devlet garantisi aramaksızın Bankamıza sağlamış olduğu finansman desteği, hem Türkiye’nin büyüyen ekonomisine hem de TSKB’nin yüksek standartlardaki bankacılık anlayışına güvenoyu niteliği taşımaktadır.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu