YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2013

Fotovoltaik sektörü 2020'de 134 milyar dolar gelire ulaşacak

  • Araştırma kuruluşu Navigant Consulting güneş elektriğinin 2017'de teşvik ihtiyacının büyük oranda kalkacağını öngörüyor.

    Araştırma kuruluşu Navigant Consulting tarafından hazırlanan bir çalışmada 2020 yılında küresel fotovoltaik pazarının 134 milyar dolarlık yıllık gelire ulaşabileceği öngörülüyor.

    Kuruluşa göre 2013-2020 yılı arasındaki dönemde sağlanacak finansal teşvikler, hükümetlerin yenilenebilir enerji hedefleri ve teknoloji maliyetlerinin düşürülmesi fotovoltaik sektörü için önemini koruyacak iken, aynı dönemde dünyadaki kurulu güneş elektriği gücü ise 438 GW artış gösterecek.

    Son yıllardaki aşırı üretim kapasitesi ve modül fiyatlarında görülen yapay düşük fiyatlandırmanın etkisinin yarattığı olumsuzluklara rağmen 2013 ise küresel fotovoltaik sektöründe dengenin tekrar oluşmaya başladığı yıl olacak.

    Navigant Consulting öngörülerine göre ayrıca 2020 sonuna kadar olan bu dönemde tüm dünyada büyük ölçekli güneş enerjisi santrallerinin yaygınlaştığı, düşen sistem maliyetlerinin dağıtık fotovoltaik sektörü için yeni pazarların açılmasını sağladığı ve elektrik fiyatlarının yüksek olduğu pazarlarda teknolojinin şebeke fiyatlarına daha çabuk ulaştığı gözlemlenecek.

    12 Temmuz 2013 Yeşil Ekonomi

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu