YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2011

Nostaljik Beyoğlu Tramvayı Rıfat Ilgaz’ın 100. yaşı için yol aldı

  • İş Bankası Kültür Yayınları Rıfat Ilgaz’ın 100. Yaşını doğum günü olan 7 Mayıs’ta özel bir etkinlikle kutladı.
    Türk Edebiyatı’nın çınarı Rıfat Ilgaz’ın tüm eserlerini  100. yaşı sebebiyle Çınar Yayınları ile birlikte yeniden yayımlayan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, yazarın doğum gününü özel bir etkinlikle kutladı.
    Rıfat Ilgaz’ın doğum günü olan 7 Mayıs’a özel olarak Ilgaz’ın eserleri ve fotoğraflarıyla donatılan nostaljik Beyoğlu tramvayı,  Türk sinemasının unutulmaz filmleri arasında yer alan, yazarın ünlü eseri Hababam Sınıfı için Melih Kibar’ın bestelediği film müziği eşliğinde İstiklal Caddesi’nde yol aldı.
    Kültür Yayınları Genel Koordinatörü Rengin Karan tramvay sefere başlamadan önce yaptığı konuşmasında Kültür Yayınları olarak Rıfat Ilgaz ve eserlerini yaşatmak, genç kuşaklara aktarmak üzere birçok etkinlik tertip edeceklerini belirtti. Karan ilk olarak Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ve Çınar Yayınları ortaklığında; Ilgaz’ın tüm eserlerini yeniden bastıklarını, takip eden günlerde de farklı çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti.
    Karan’ın konuşmasının ardından başlayan tramvay seferi saat 14.00-16.00 saatleri arasında İstiklal Caddesi’ni renklendirdi. Orkestranın icra ettiği Hababam Sınıfı müziği İstiklal Caddesi sakinlerini neşelendirirken, Rıfat Ilgaz 100 yaşında tramvayına ilgi yoğun oldu.  

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu