YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2010

İş Bankası’nın “81 İlde 81 Orman” projesi 49. ormana ulaştı

  • İş Bankası’nın “81 İlde 81 Orman” projesi 49. ormana ulaştı

    İş Bankası’nın, yaşanabilir bir çevre yaratmak, ekonomik sürdürülebilirliği sağlamak, doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmak, ormansızlaşma ile bağlantılı çevre sorunlarına dikkat çekmek ve başta çocuklar olmak üzere halkın çevreye ilişkin konularda bilinçlenmesini desteklemek amaçlarıyla başlattığı “81 İlde 81 Orman” projesi devam ediyor.
     
    İş Bankası’nın, 2008 yılı sonunda ilk olarak Gebze’deki dikim töreni ile başlattığı ülkenin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan “81 İlde 81 Orman” projesinde Bilecik’te gerçekleştirilen dikim etkinliği ile 49.ormana ulaşıldı. Projenin üçüncü yılı olan 2010 yılı sonunda ağaçlandırılan yaklaşık 900 hektar alana 1 milyon 100 bini aşkın fidan dikilmiş oldu.

    Dikim törenleri şenliğe dönüşüyor

    İş Bankası bölgenin toprak ve iklim yapısına uygun fidanlarla oluşturulan ormanların kurulduğu illerde, geniş katılımlı dikim törenleri düzenliyor. İllerin yerel yönetimleri, Banka çalışan ve müşterileri, TEMA yetkileri, TEMA gönüllüleri, ve öğrencilerin  katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler tam anlamıyla bir  şenliğe dönüşüyor.

    İş Bankası şehir dışında oluşturulan ormanlarla ilgili olarak farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla dikim gerçekleştirilen illerin şehir merkezlerinde de projenin sembolü olarak birer ağaç dikiyor.

    Proje 10 yıl sürecek

    2008 yılı sonu itibarıyla İş Bankası’nın yılbaşı armağanları için ayrılan fonun bir sosyal sorumluluk projesine aktarılmasına karar verilmesinin ardından TEMA Vakfı ve Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü (AGM) işbirliği ile hayata geçirilen proje  kapsamında beş yılda yaklaşık 1.500 hektarlık alana iki milyonu aşkın fidan dikilecek. İş Bankası,  dikilen fidanların, dikim tarihinden itibaren beş yıl boyunca bakımını da üstleniyor.

     

     

     

     

     

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu