YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 01 Aralık 2010

42. İş Bankası Ormanı Karaman’a

  • İş Bankası’nın “81 İlde 81 Orman” projesi Karaman Ormanı ile devam ediyor.

    42. İş Bankası Ormanı Karaman’a
     
    Türkiye İş Bankası’nın, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı ülkenin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan “81 İlde 81 Orman” projesi,  Karaman Ormanı ile sürüyor. Karaman’daki 20 hektarlık alana 22 bin adet karaçam ve sedir fidanı dikildi. İş Bankası, dikim töreni öncesinde Karaman şehir merkezine projenin sembolü olarak olgun bir ağaç dikti.

    9 Kasım Salı günü Karaman’da gerçekleştirilen fidan dikim törenine, yerel yöneticiler, Banka çalışanları, TEMA Vakfı yetkilileri, TEMA gönüllüleri, yavru TEMA’cılar ve ilköğretim öğrencileri katıldı.

    Türkiye İş Bankası’nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA’nın işbirliğinde 22 Aralık 2008’de başlattığı ve Türkiye’nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan “81 İlde 81 Orman” projesi kapsamında Karaman’da da   “İş Bankası Ormanı” oluşturuldu.

    Karaman’daki İş Bankası Ormanı’nda 9 Kasım 2010 Salı günü bir tören gerçekleştirildi. Küresel iklim değişikliğine karşı en etkili önlemlerden biri olan orman alanlarını genişletme çalışmaları kapsamında İş Bankası’nın Karaman ile birlikte ağaçlandırdığı il sayısı 42’ye, ağaçlandırılan alan ülke genelinde yaklaşık 800 hektara ulaşırken, dikilen fidan sayısı ise 1 milyonu aştı.

    İş Bankası’ndan beş yılda iki milyon fidan

    Türkiye İş Bankası’nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı “81 İlde 81 Orman” projesi, TEMA ile Çevre ve Orman Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştiriliyor. 2008 yılsonunda başlayan ve bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşen proje kapsamında, İş Bankası’nın katkılarıyla önümüzdeki iki yıl içinde, üç bin futbol sahası büyüklüğünde (yaklaşık 1.500 hektarlık) alana iki milyonu aşkın fidan dikilmiş olacak.  İş Bankası,  dikilen fidanların, dikim tarihinden itibaren beş yıl boyunca bakımını da üstleniyor.

    “81 İlde 81 Orman Projesi”  Kapsamında Fidan Dikimi Tamamlanan İller:

    Adana, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta,  İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu