YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2010

Ofisler, Tercihini Doğayı Korumaktan Yana Yapıyor

  • WWF Türkiye Basın Bülteni

    Yüzyılın en büyük tehdidi olan iklim değişikliği konusunda ofisler de mücadeleye katılıyor. WWF’nin başlattığı Yeşil Ofis Programı ofislerin atıklarını ve masraflarını azaltarak sürdürülebilir çevre politikaları geliştirmelerine ve etkin bir çevre yönetim sistemi oluşturmalarına destek oluyor.

    Yeşil Ofis Programı WWF’nin dünyada yürüttüğü çalışmaların temelini oluşturan iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki stratejik yaklaşımının bir parçası niteliğinde. Program iklim değişikliğiyle mücadele konusunda başta karbon emisyonu olmak üzere enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar, doğal kaynakların bilinçli kullanımı ve yaşam tarzının değiştirilmesi konularında ofis çalışanlarında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
     
    Yeşil Ofis Programı, katılımcı şirketlerin ofis kaynaklarını ve tüketimini sistematik bir şekilde değerlendirerek ilgili tasarruf kriterlerinin belirlenmesine ve bu çerçevede ofislerin kendi çevre yönetim sistemlerini yaratmalarına olanak sağlıyor.

    WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis Programı, şirket çalışanlarının katkısıyla ofisteki mevcut kaynak kullanımını tespit ederek, ofisler için basit ve uygulanabilir kaynak yönetimi oluşturmayı bu çerçevede ofislerin çevreye verdikleri zararın azaltmasını hedefliyor.  Programa katılan şirketler bir taraftan doğal kaynaklar üzerinde yarattıkları baskıyı azaltırken diğer taraftan ofis giderlerinde oluşan azalma sebebi ile tasarruf yapmış oluyor.
     
    Bu amaçla yola çıkan ofisler, Yeşil Ofis Programı’nda enerji tasarrufu, ulaşım ve malzemelerin verimli kullanımı gibi konularda azaltım hedefleri belirliyor. Belirlediği hedeflere ulaşan ofisler Yeşil Ofis Diploması alma hakkı kazanıyor.
     
    Yeşil Ofis Programı, şirketlerin doğayı korumak adına geliştirdikleri çevre politikalarını destekliyor ve sürdürülebilir uygulamaların ofiste yaygınlaştırılmasına öncülük ediyor. Şirketlerin kurumsal imajlarına katkıda bulunan Program,  aynı zamanda şirket çalışanları ve şirket hedef kitlesine yönelik yapılan iletişim faaliyetlerine  de değer katıyor.

    Ayrıntılı bilgi için: www.wwf.org.tr  - yesilofis@wwf.org.tr

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu