YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2010

Solimpeks’ten Çevreci Ürünler

  • Bu yazı Solimpeks’in  tanıtım bülteninden derlenmiştir.

    2001 yılında kurulan Solimpeks Enerji A.Ş güneş enerjisi sektöründeki tecrübe ve bilgi birikimini günümüz teknolojisiyle birleştirerek dünya standartlarında solar enerji sistemleri üretiyor. Kalitede süreklilik ilkesini koruyarak güneş enerjisi ekipmanları üretiminde dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan ve kurulduğu günden beri rekabetçi ve kaliteli ürünler üretmeyi misyon haline getiren Solimpeks bugün dünyanın 60 ülkesine ihracat yapıyor. Ürettiği ürünler ve hayata geçirdiği projelerle tüm dünyadaki kurulu gücü 150.000 KW’yı geçen Solimpeks, üretici olmanın dışında birçok organizasyonda da görev alıyor. Firma, başta İngiltere’den aldığı Clearskies çevre nişanı olmak üzere, tüm ürünlerine her yıl uyguladığı testlerle de yenilenebilir enerji sektöründe dev bir ihracatçı konumundadır.

    Tüm Dünyada Geçerli 18 Kalite Sertifikası

    Ürün sertifikalarının dışında yenilenebilir enerji sektöründe ilk kez verilen birçok sistem sertifikasını da almayı başaran Solimpeks’in başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada geçerli 18 kalite sertifikası bulunuyor.

    Çevreye Duyarlı Arge Çalışmaları

    AR-GE çalışmaları ile çevreye saygılı ürünler geliştirmeye çalışan Solimpeks, 5 yıllık bir çalışmadan sonra, bugün dünyada sadece birkaç üreticinin gerçekleştirdiği hibrit sistemleri de üretiyor. Bu sistemlerde güneş enerjisinden elektrik ve sıcak su üretimi tek bir panelde karşılanıyor. Bu sistemler, elektrik üreten standart sistemlere göre de çok daha verimli olmakla birlikte yatırım geri dönüş süresi de oldukça kısa.

    Solimpeks’in bu sistemleri üretmedeki asıl amacı, tüm dünyada bilim ve ekonomi alanlarında çevre adına başlattığı bir misyonu yerine getirmek. Bu misyon güneşten elektrik üreten sistemlerin çok düşük verimle çalışması dezavantajına karşı belirlendi. Bugüne kadar Dünyada elektrik üreten sistemlerin verimliliğini artırmak için birçok yol denendi. Bunlardan ilki, aşırı ısıyı sevmeyen hücreleri hava sirkülasyonuyla soğutup verimliliği artırmak oldu. Birçok firma ve bilimsel kuruluş tarafından denenen bu yolla belirli bir oranda verim artışı sağlandı; ancak zamanla hava sirkülasyonunun yapıldığı bölümden sistemin içine yabancı maddelerin girmeye başlamasıyla bu uygulamadan vazgeçildi. Solimpeks, hava sirkülasyonlu hibrit kollektör sistemini denemek yerine su sirkülasyonlu bir verim artırma işlemi geliştirmek için 5 yıl sürdürdüğü AR-GE çalışmasından sonra, hem elektrik hem de sıcak su üretebilen ve bu su ile hücreleri soğutabilen bir hibrit kollektörü geliştirmiş oldu.

    Solimpeks’in sıcak su üreten sistemler alanındaki bir başka ARGE başarısı da tüm dünyada örnek olarak gösteriliyor. Dünyanın en verimli ikinci termal kollektörünü üreten Solimpeks’in bu ürünü fiyat-verim açısından hiçbir firmanın yakalayamayacağı avantajları da taşıyor. Fiyat - verim avantajının yanı sıra, estetik görünümü ve uzun ömürlü olması da ürünün diğer avantajları olarak gösteriliyor. Bu ürün serpantinli bir ürün olmanın yanında, panelin içinde dolaşan suyun kısa sürede geri akışını ve boşalmasını mümkün kıldığından ürün ömrünün ve performansının en üst düzeye çıkarılmasını sağlıyor. Yılın istenilen dönemlerinde sistemin boşaltılıp kapatılabilmesi sayesinde ürün ömrü ve verimliliği en üst düzeye çıkarılmış oluyor. Ürün özellikle oteller tarafından tercih edilen bir sistem olma özelliği de taşıyor.

    Üretimin Her Aşamasında Geri Dönüşümlü Malzemeler

    Solimpeks tesislerinde üretilen sistemlerin ham maddeleri çevreye duyarlı ve tamamı geri dönüşümlü malzemelerden sağlanırken, firma binasında da kullanılan tüm malzemeler geri dönüşümlü olma özelliğini taşıyor.

    Türk Güneş Enerjisinin Yükselişi

    Alman firmalarının dahi yatırımlarını Avrupa’nın diğer ülkeleri ile Asya ülkelerine kaydırdıkları bir dönemde Solimpeks, Almanya’nın güneş enerjisi alanında dev firmaların merkezi olması nedeniyle 2010 yılı başında Münih’te bir şube açarak küresel bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu