YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2009

Coca Cola, Kopenhag Bildirisi'ni İmzaladı

  • 22.09.2009 CNN Türk

    Coca Cola İçecek'in, "İklim Değişikliğine Karşı Kopenhag Bildirisi"ni imzalayarak, bu bildiriye imza atan dünyadaki ilk şirketler arasında yer aldığı bildirildi.

    Coca Cola İçecek'ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin iklim değişikliği ile mücadelede atılan en son adım olan "İklim Değişikliğine Karşı Kopenhag Bildirisi"ne imza atarak bu bildirgeyi imzalayan dünyadaki ilk şirketlerden biri olduğu belirtildi.

    Açıklamada, 500'den fazla küresel şirketin desteğini alan Kopenhag Bildirisi'nin, dünya liderlerini Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı 2009'da konuyla ilgili güçlü, etkili ve tarafsız uluslararası iklim çerçevesi oluşturmaya çağırdığı ifade edildi.

    Coca Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Michael O'Neill, küresel bir sorun olan iklim değişikliğine, sorumlu dünya vatandaşlığı bilinciyle yaklaştıklarını, bu kapsamda küresel ölçekte kabul edilen en güncel adım olan Kopenhag Bildirisi'ne destek verdiklerini açıkladı.

    Coca Cola İçecek olarak çevreye etkilerini azaltmak için çalışmalarına uzun zaman önce başladıklarını belirten O'Neill, şunları kaydetti:

    "Geçtiğimiz günlerde su kaynakları yönetimi, sürdürülebilir ambalajlama ve enerji verimliliği konularında İzmir fabrikamızda yakaladığımız performansımızla 'En İyi Çevre Performansı' kategorisinde 'The Coca Cola Company Grup Başkanlık Çevre Ödülü'nü kazandık.

    Tüm Coca Cola sistemi içerisinde doğal kaynakların etkili kullanımı konusunda en önde gelmekten büyük gurur duyuyoruz.

    Çevre politikamızın bir parçası olarak verimli enerji kullanımı konusunda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için gerekli adımları atmaya ve iklim değişikliği konusunda dünyadaki önemli oluşumlara destek vermeye devam edeceğiz."

    "İklim Değişikliğine Karşı Kopenhag Bildirisi"nin dünya liderlerinin küresel ekonomik krizde gösterdiği koordinasyon ve kararlılığın iklim değişikliği konusunda da göstermesi gerektiğini belirttiği vurgulanan açıklamada, iklim sabitlenmedikçe uzun vadede ekonomik gelişimin de sürdürülemeyeceğinin de altı çizildi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu