YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 08 Haziran 2009

Dünyamızın Geleceği İçin Bayrağı Çocuklar Devralıyor

  • Dünyanın yaklaşık 150 ülkesinde her gün 160 milyon tüketiciye farklı markalarıyla ulaşan Unilever ve Türkiye genelindeki doğa dostu sosyal sorumluluk çalışmaları ile öne çıkan Tesco Kipa (Kitle Pazarlama A.Ş.), T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve TOÇEV (Tüvana Okumaya İstekli Çocuklar Vakfı) işbirliğiyle ‘geleceğe anlamlı izler bırakmayı’ amaçladıkları Yarının İzleri projesine imza attı.

    Küresel ısınma konusunun temel alındığı ilköğretim öğrencilerine yönelik interaktif bir eğitim programı olarak hayata geçen “Yarının İzleri” ile dünyamızı bekleyen gelecek ve alınması gereken önlemler konusunda toplumsal farkındalık sağlanması hedefleniyor.

    Küresel ısınma konusunda daha fazla geç kalmadan alınması gereken önlemlere ilişkin bilinç yaratmak üzere, Unilever Türkiye, Tesco Kipa, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) işbirliğiyle hayata geçirilen Yarının İzleri projesi, çocukları eğlenceli ve yaratıcı bir yöntemle eğitmeyi amaçlıyor.

    Unilever’in insanların hayatına canlılık katmayı misyon edinmiş bir şirket olduğunu vurgulayan Unilever Türkiye  Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Şenel Erim, bunun için de insan ve çevre sağlığının büyük önem taşıdığını söyledi. Erim, sözlerine şöyle devam etti: ‘Yarının İzleri projemizin çıkış noktası da bu. Bugün dünyamızın karşı karşıya bulunduğu tehdit, yalnızca hükümetlerin ya da devletlerin çabalarıyla aşılamayacak kadar büyük. Her bireyin, her şirketin üzerine düşen ödevler var. Bu nedenle ekolojik ayak izimizi bilirsek çevre üzerindeki etkilerimizi de daha kolay anlarız. Yarının İzleri Projesi ile çocuklarımızı küresel ısınma konusunda eğlenceli ve yaratıcı bir yöntemle bilinçlendirirken, bu bilinci büyüklerle de paylaşarak kamuoyunda güçlü ve farklı bir sesin yükselmesine öncülük ediyoruz”

    Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Yılmaz Attila ise ‘yarına sahip çıkma’ bilinciyle hareket eden iki şirket olarak Unilever ve Tesco Kipa’nın, birçok şirketin de gündemine giren küresel ısınmayı durdurma savaşında birlikte hareket etme kararı aldıklarını ve sosyal sorumluluk projelerinin başına “küresel ısınmanın farkındalığını arttırmak” projesini yerleştirdiklerini kaydetti.

    Devletin, küresel ısınmanın yavaşlatılmasındaki öneminin tartışılmaz olduğunu belirten Attila, “Ancak şirketlere ve bireylere de önemli bir görev düşmektedir.  Sonuçta, ürettiğimiz ısınmanın bedelini hep birlikte ödüyoruz.  Bu nedenle her bireyin kendi üzerine düşen görevi yapması hayati önem taşımaktadır. Tesco, bunun önemini çok erken fark eden şirketlerden birisi olarak, şirketin başarı göstergelerinin içine, karbon ayak izini azaltacak iddialı göstergeler eklemiştir.  Bugün Türkiye dahil bütün Tesco dünyası 2020 yılına kadar birim satış alanından salınan karbondioksit eşdeğerini yarıya indirmeyi taahhüt etmiştir.  Bugünün zor ekonomik şartlarında dahi bu hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız” diye konuştu.

    Yarının İzleri Projesi’ne uluslararası ödül!

    Yılmaz Atilla ayrıca “Yarının İzleri” projesinin, küresel iş ortağı olan Tesco ve Unilever tarafından düzenlenen “2008–09 Uluslararası Değer Ödülleri” kapsamında “Sosyal Sorumlulukta En İyi Sürdürülebilir Girişimcilik Ödülü”nü aldığını açıkladı.

    TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ise 15. yılımız da başlattığımız 7. ulusal projemiz “Yarının İzleri’ ile çocuklarımızı küresel ısınma konusunda eğlenceli ve yaratıcı bir yöntemle bilinçlendirirken, bu bilinci büyüklerle de paylaşarak kamuoyunda güçlü ve farklı bir sesin yükselmesine öncülük edeceğiz” dedi. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu