YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2009

Siemens’in Yeşil Üretim Tesisi Gebze’de Faaliyete Geçti

  • Siemens AŞ’nin Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde toplamda 100 milyon euro’ya ulaşacak bir yatırımla hayata geçirdiği yeni tesisi 2 Nisan 2009'da hizmete açıldı. Türkiye’nin ilk yeşil bina sertifikasını (LEED Gold) almaya aday tesis, aynı zamanda Avrupa’nın en modern üretim alanlarından biri olacak.

    Siemens AG Enerji Sektör CEO’su Wolfgang Dehen konuşmasında  “Enerji teknolojileri alanında çarpıcı gelişmelerin olduğu bir dönemdeyiz. Teknolojik yenilikler ve tamamen yeni sistem modelleri ile insanlığın gelecekte yeterli enerjiye sahip olmasını sağlamanın temellerini atıyoruz. Temiz, verimli, sürdürülebilir ve uygun maliyetli enerji. Gebze’deki yeni tesisimiz geleceğe önemli bir katkı sağlayacaktır “ dedi. 

    Yüzde 25 enerji, yüzde 50 su tasarrufu sağlanacak
    Siemens Gebze Tesisleri, aynı zamanda Avrupa'nın en yenilikçi tesislerinden biri olacak. Çalışanlarına sağlıklı bir ortam yaratacak olan tesis, doğal kaynakların verimli şekilde kullanılması neticesinde, enerji maliyetlerinde de önemli ölçüde tasarruf sağlayacak. Aydınlatma, ısıtma, soğutma ve havalandırma gibi uygulamalarda, yüksek verimli, teknolojik ve yenilikçi sistemlerin kullanılması ile yüzde 25 enerji tasarrufu hedefleniyor. Benzer şekilde; sensörlü bataryaların kullanılması ve yağmur suyunun toplanarak yeniden değerlendirilmesi ile binalarda yüzde 50 su tasarrufu sağlanacak. Ayrıca ithal çim yerine az su tüketen yerel bitkilerin tercih edilmesi ve sprinkler sulama sistemi yerine damlama sisteminin kullanılması ile peyzaj alanlarında yine aynı oranda su tasarrufu elde edilmesi planlanıyor.

     


     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu