YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2008

Marks & Spencer Herkesi Plan A'Ya Davet Ediyor

  • 06.11.2008 Atlas

    Marks & Spencer, küresel ısınmanın etkilerini azaltmak , daha iyi bir çevre ve daha iyi bir doğada yaşayabilmek için PLAN A Türkiye projesine başladı.

    Merkezi İngiltere'de bulunan Marks & Spencer'ın Ocak 2007 tarihinde “PLAN A” adı altında başlattığı proje, küresel ısınmaya karşı 5 yıllık bir plan çerçevesinde organize edilen bir doğa sorumluluk projesi.

    Geçtiğimiz aylarda, Türkiye merkez ofisinde de başlatılan proje, ilerleyen günlerde de tüm Marks & Spencer mağazalarına ve Marks & Spencer müşterilerine yönelik uygulamalarla da önemli adımlar atmaya devam edecek.

    Küresel ısınmayla mücadelede iş dünyasına düşen görevin bilincinde olan İngiliz devi Marks & Spencer 1000'den fazla çalışanı ve binlerce müşterisi ile alacağı küçük önlemlerin ve yapacağı doğru seçimlerin dünyanın ve bizim geleceğimizi etkileyeceğinin bilincinde. Elektrik tasarrufundan, özverili su kullanımına, atık kağıtlardan daha az sera gazı salınımına kadar her alanda önemli adımlar atan Marks & Spencer, yarınlar için şimdiden önlemler alınması gerektiğine inanıyor.

    Neler yapılıyor

    • Dünyaya daha az atık bırakmak ve atıkları geri dönüşümlü olarak ayrıştırmak adına Türkiye merkez ofisine ve tüm mağazalarına çöp ayrıştırıcı kutular konuldu. Çalışanlar cöplerini bu kutulara atarak tüm çöpler ayrıştırılmakta ve geri dönüştürülmekte.
    • Merkez ofis çalışanlarına doğum günü hediyesi olarak Konya Karapınar Hatıra Ormanına fidan dikimi yapmakta.
    • İş Başvuru formları geri dönüşümlü kağıda basılmakta
    • Marks & Spencer ofisinde tüm matba evraklarında geri dönüşümden üretilen kağıtlar kullanılmaya, yazıcı sayıları en aza indirgenerek hammadde tasarrufu sağlanmaya başlandı.
    • Plastik karıştırma çubukları ve bardaklar, yerlerini tahta karıştırma çubuklarına ve kağıt bardaklara bıraktı.
    • Merkez ofis WC'lerine sensörlü aydınlata lambaları ve el kurulama amaçlı havlular ve doğaya zarar vermeyen temizlik ürünleri kullanılmaya başlandı. Kullanılan enerji oranı % 25 azaltılmış oldu.
    • Marks & Spencer giyim ürünlerini yeniden etiketleyerek küresel ısınma tehtidine dikkat çekiyor ve yıkanma dercesini 30 dereceye indirmesini tavsiye eden etiketlerle müşteriyi duyarlılığa davet ediyor. Böylelilkle % 40 enerji tasarrufu sağlayan 30 derece altında yıkama uyarısı bile tahmini 25.000 ton karbondioksit gazının dünya ya salınımını engellemiş oluyor.

    Ecobag'ler tüketiciyle buluştu

    Marks & Spencer mağazalarında 'ecobag'adı altında, doğa ve insan sağlığına zararlı herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan organik kotondan üretilmiş çantaları da satışa sunulmaya başlandı. 7.90 YTL'den satışa sunulan 'ecobag'kullanımıyla müşteriler mağazaları her ziyaretlerinde eco baglerini yanlarında bulundurdukları takdirde birden fazla kullanarak, tonlarca plastik atıktan tasarruf sağlayacaklar ve Marks &Spencer tüketicileri de artık çöp sahalarına plastik atık göndermemiş olacak.

    Tüm bu uygulamalarla küresel ısınmanın tehtidi altında bulunan dünyamızın alınan küçük önlemler ve doğru seçimler ile milyonlarca çabayla birleşeceğini ve geleceğimizi etkileyeceğini düşünen Marks & Spencer yarınlar için herkesi 'PLAN A'ya davet ediyor.
     
    http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/08094/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu