YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 01 Haziran 2008

AB'ye "Su" Uyumunun Maliyeti 34 Milyar Avro

  • 30.05.2008 NTVMSNBC

    T.C. Orman ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı ve Dünya Su Forumu Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akça, “Türkiye’nin uyum sürecinde yaklaşık 58 milyar 585 milyon Avro’luk bir yatırım yapması öngörülüyor. Bu süreçte iş dünyasına önemli bir görev düşüyor” dedi.

    Prof Dr. Akça, Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde çevre faslının en kapsamlı fasıllardan biri olduğunu söyleyerek AB Çevre Müktesebatına uyum sürecinin ülkemiz ve Türk sanayisi için önemli ve zorlu bir süreç olacağını belirtti.

    Dünya Su Konseyi tarafından her üç yılda bir farklı ülkelerde düzenlenen Dünya Su Forumu 16 – 22 Mart 2009 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Dünya Su Forumu’nun Uluslararası Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akça iş dünyası ve AB uyumu ile ilgili şunları söyledi:“Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan AB Entegre Çevre Uyumlaştırma Stratejisi (UÇES) verilerine göre, Türkiye’nin çevre alanında yaklaşık 58.5 milyar Avro yatırım yapması planlanıyor. Su, atık yönetimi, hava kirliliği, endüstriyel kirlilik ve doğa koruma başlıklarında yapılacak yatırımlardan ise en büyük payı yüzde 58 ile su yatırımları alıyor. UÇES’e göre su alanında yapılacak yatırım yaklaşık 34 milyar Avro.” Prof. Dr. Lütfi Akça  Türk sanayicilerine seslenerek, Mayıs 2009 tarihinde tüm sanayi kuruluşlarının arıtma tesislerini tamamlaması için son tarih olduğuna işaret etti. Akça bu tarihten itibaren sanayi kuruluşlarına sıkı denetimler uygulanacağını, arıtma tesisi olmayan kuruluşlara büyük para cezalarının verileceğini sözlerine ekledi. Akça söyle devam etti:“İş dünyası çevreyi de koruyarak rekabet etmesini öğrenmek zorunda. Üretim süreçlerinde sürdürülebilir ve temiz bir çevre bilinci herkeste olmalı. AB sürecine, sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde; hem doğal çevrenin korunması hem de kalkınmayı birlikte düşünmeliyiz. Bu çerçevede; iş dünyasının bugünü düşünerek yatırım yapmak yerine yarınları düşünerek hareket etmesi gerekiyor. Sektörlerindeki dernekler yardımıyla olsun, ilgili kamu kuruluşlarıyla olsun bir arada gerekli hazırlıkların bir an önce başlaması çok önemli.”  

    http://dogalhayat.ntvmsnbc.com/news.aspx?newsID=242

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu