30.05.2008 NTVMSNBC
T.C. Orman ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı ve Dünya Su Forumu Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akça, “Türkiye’nin uyum sürecinde yaklaşık 58 milyar 585 milyon Avro’luk bir yatırım yapması öngörülüyor. Bu süreçte iş dünyasına önemli bir görev düşüyor” dedi.
Prof Dr. Akça, Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde çevre faslının en kapsamlı fasıllardan biri olduğunu söyleyerek AB Çevre Müktesebatına uyum sürecinin ülkemiz ve Türk sanayisi için önemli ve zorlu bir süreç olacağını belirtti.
Dünya Su Konseyi tarafından her üç yılda bir farklı ülkelerde düzenlenen Dünya Su Forumu 16 – 22 Mart 2009 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Dünya Su Forumu’nun Uluslararası Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akça iş dünyası ve AB uyumu ile ilgili şunları söyledi:“Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan AB Entegre Çevre Uyumlaştırma Stratejisi (UÇES) verilerine göre, Türkiye’nin çevre alanında yaklaşık 58.5 milyar Avro yatırım yapması planlanıyor. Su, atık yönetimi, hava kirliliği, endüstriyel kirlilik ve doğa koruma başlıklarında yapılacak yatırımlardan ise en büyük payı yüzde 58 ile su yatırımları alıyor. UÇES’e göre su alanında yapılacak yatırım yaklaşık 34 milyar Avro.” Prof. Dr. Lütfi Akça Türk sanayicilerine seslenerek, Mayıs 2009 tarihinde tüm sanayi kuruluşlarının arıtma tesislerini tamamlaması için son tarih olduğuna işaret etti. Akça bu tarihten itibaren sanayi kuruluşlarına sıkı denetimler uygulanacağını, arıtma tesisi olmayan kuruluşlara büyük para cezalarının verileceğini sözlerine ekledi. Akça söyle devam etti:“İş dünyası çevreyi de koruyarak rekabet etmesini öğrenmek zorunda. Üretim süreçlerinde sürdürülebilir ve temiz bir çevre bilinci herkeste olmalı. AB sürecine, sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde; hem doğal çevrenin korunması hem de kalkınmayı birlikte düşünmeliyiz. Bu çerçevede; iş dünyasının bugünü düşünerek yatırım yapmak yerine yarınları düşünerek hareket etmesi gerekiyor. Sektörlerindeki dernekler yardımıyla olsun, ilgili kamu kuruluşlarıyla olsun bir arada gerekli hazırlıkların bir an önce başlaması çok önemli.”
http://dogalhayat.ntvmsnbc.com/news.aspx?newsID=242
EY’nin raporuna göre; şirketlerin hedeflere dayalı geçiş planlarını uygulamaya koymak için hızlı...
Dünya Ekonomik Forumu CEO İklim Liderleri İttifakı’na üye 100’den fazla CEO ve üst düzey yönetici,...
Trendyol, BÜYEM iş birliğiyle e-ticaret sektörünün ilk Sürdürülebilirlik Akademisi’ni hayata...
Şişecam Global Tedarikçi Zirvesi'nde Şişecam’ın sürdürülebilirlik temelinde inşa edilen yeni iş...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
TSKB, Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından yer...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013