YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2007

Arçelik A.Ş. ve Çevreci Yaklaşım

  • Çevre koşullarının hızla değişimi ve tükenen doğal kaynakların tüm insanlığın hayat standartlarını tehdit ettiği günümüzde Arçelik A.Ş. ‘Sürdürülebilir Gelişim’ yaklaşımı ile hareket etmektedir.  “Çevreyi” gelecek nesillere aktarılacak bir emanet olarak görmekte ve çevreyi, doğal kaynakları korumayı, sürdürebilir kılmayı Toplam Kalite felsefesini esas alan yönetim anlayışının bir gereği olarak benimsemektedir.

    İNSANA VE ÇEVREYE SAYGILI ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ

    Ekonomik kalkınmanın, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı yaklaşımla sağlanması gerektiğine inanan Arçelik A.Ş., üretimin her aşamasında çevreyi  ve ekolojik dengeyi korumayı ve böylece doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemekte ve kendini bu konuda sürekli geliştirmektedir.

    Bu yaklaşım ile, çevreye dost üretim tesislerimizde, başta ISO 9001:2000 ve ISO 14001:2004 olmak üzere tüm uluslararası ürün ve yönetim standartları uygulanmaktadır. Ürünlerimizin ömür döngüsü boyunca oluşturulan tüm düzenlemelere uygun olması için; mevcut olan ulusal düzenlemelerin yanı sıra Avrupa Birliği direktiflerine de uyumluluğu sağlamak amacıyla çalışmalarımız sürdürülmektedir.

    Bu çalışmaların sonuçlarından biri olarak, CECED üyesi olan şirket, Avrupa Birliği Komisyonu’nun evlerde kullanılan elektrikli ve elektronik ev aletleri için yayımladığı direktifler doğrultusunda az enerji tüketen ürünlerin enerji tüketim göstergesi olan “enerji etiketi” uygulamasına Türkiye için zorunlu olan tarihten çok önce geçmiştir. Aynı şekilde Ozon tabakasına zararlı CFC gazından arındırılmış buzdolabı üretimini, Montreal Anlaşması’nın Türkiye için öngörülen tarih olan 2006’dan çok daha önce gerçekleştiren ilk beyaz eşya üreticisi yine Arçelik A.Ş. olmuştur. Diğer taraftan, Arçelik A.Ş.’de, AB’nin yeni  kimyasallar stratejisi olan Kimyasalların kayıt, değerlendirme ve izni (REACH) direktifi ile ilgili hazırlık çalışmaları da devam etmektedir.

    Arçelik A.Ş.’de ürünlerin hayat çevrimi boyunca çevresel etkilerinin kontrol altına alınması, tasarım aşamasından başlayan bir süreç olarak ele alınmaktadır. Bu amaçla ürünlere yönelik teknolojik çalışmaları yürüten ArGe, ürün geliştirme ve iyileştirme çalışmalarını yürüten ÜrGe ile ürün dizaynlarını yapan endüstriyel tasarım bölümleri birlikte çalışmaktadır. Bu çalışmalara örnekler çevreye duyarlı ürün kimliğinin yansıtıldığı A+ ürün serileridir.

    Avrupa Birliği Komisyonu Direktifi’nde belirtilen büyük elektrik ve elektronik ev aletleri için geri kazanım oranı %80 olarak verilmektedir. Kullanılan hammadde ve malzemelerde sağlanan iyileştirme ile Arçelik A.Ş. 2006 yılından itibaren geri kazanım oranlarını tüm ürünlerde %90’ın üzerinde gerçekleştirmektedir.

    ARÇELİK A.Ş.’DEN ÇEVREYE DOST ÜRÜNLER

                

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu