YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Ekim 2013

Turizm bölgelerinde "havai fişek ve lazer yasaklansın" talebi

  • 9 Ekim 2013 Cumhuriyet
    Çevreciler, ormanlık alanların çok olduğu bölgelerde havai fişek atılmasının ve yansıtılan lazerlerle gösteri yapılmasının engellenmesini istiyor.

    Marmaris gibi turizm beldelerinde son dönemlerde düğün, nişan, sünnet ve benzeri törenlerde atılan havai fişeklerin orman yangınlarına yol açması çevrecilerin tepkisini çekti. Çevrecilerin bir başka karşı oldukları konu ise bar, disko, restoran gibi işletmelerden reklam ve gösteri amacıyla tepelerdeki ormanlık alanlara yansıtılan projektörler ile lazer ışıkları oldu.

    Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, Marmaris'te havai fişekten kaynaklanan orman yangınları çıktığını, bu yangınlarda çok sayıda ağacın yandığını söyledi.

    Havai fişeklerin yasaklanması için Muğla Valiliğine başvurduklarını, bir sonuç alamazlarsa ilgili bakanlıklara yazı göndereceklerini belirten Ersan, "Marmaris gibi yüz ölçümünün büyük kısmı ormanlarla çevrili ve çok sayıda endemik bitki çeşidinin bulunduğu milli park alanlarında çok dikkatli olunması gerekiyor. Bayramlarda, düğünlerde, sünnetlerde havai fişek atılmasına kesinlikle izin verilmemeli. Resmi bayramlarda atılması gerekiyorsa ormandan uzakta, deniz üzerinde kurulacak platformlardan havai fişekler atılsın" dedi.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu