YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Eylül 2013

Seferihisar’da orkinos çiftliği protestosu

  • 9 Eylül 2013 Yeşil Gazete
    İzmir Seferihisar İlçesi’nde orkinos üretim çiftlikleri olarak bilinen orkinos balığının beslenip daha sonrasında satışının yapıldığı çiftliklere karşı dün Seferihisarlılar, çeşitli sivil toplum kuruluşları bir eylem yaptı. Eylemde teknelerle denize açılan grup bu katliama bir an önce dur denilmesini istedi.

    Seferihisar Sığacık’da saat 11.00’da başlayan eyleme CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tema Vakfı, Doğa Derneği, Seferihisar Kent Konseyi, Seferihisar Çevre Koruma Derneği, Karaburun Ortak Yaşam Paltformu ve yüzlerce vatandaş katıldı.

    Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ” Orkinos Tesisi ile bir yandan turizmi baltalayıp bir yandan ihracata destek veriyorum diyen anlayış bitmiştir. Bu anlayış bizi daha fazla yönetemeyecek gün bugündür, bu köhne anlayışı bu körfezde denize gömeceğiz” dedi. Eylemde “Balıkçılığı yaşatmak için orkinos mezbahasına hayır”, “Sakin şehrin tekmesi sert olur”, “Çocuklarımızın balık yeme hakkına, denize girme hakkına sahip çıkıyoruz” pankartları açıldı.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu