YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2013

Karadeniz'de sıcak hava meyve ağaçlarını da şaşırttı

  • 20 Ocak 2013 Cumhuriyet
    Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu bazı ağaçlar meyve verdi.

    Trabzon ve çevresindeki illerde 5 gündür adeta bahar havası etkisini sürdürüyor. Ocak ayına rağmen hava sıcaklığının 15 ile 20 derece arasında seyrettiği yörede, bazı ağaçlar çiçek açtı, meyve verdi.

    Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Esiroğlu beldesinin Bahçekaya Mahallesi'nde yaşayan Fevzi Abanoz, yaptığı açıklamada, bahçesinde bulunan erik ağacının 2013'ün ilk eriğini verdiğini belirterek, ''Ben profesyonel avcıyım, bir çok yeri gezdim, bu zamana kadar böyle bir şey görmedim. Bu ağaçların çiçek açma, meyve verme mevsimi ağustos ayıdır. İlk kez bu yıl erik ağacımız tekrar çiçek açarak, ikinci meyvesini verdi. Bunları görünce şaşırdık'' dedi.

    Ocak ayında olunmasına rağmen ağaçların çiçek açarak meyve verdiğini ifade eden Abanoz, ''Çekirdeğine baktığınız zaman normal, ancak tadı yaza oranla biraz daha mayhoş. Bir ay daha dalında kalabilir'' diye konuştu.

    Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Köprübaşı köyünde ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle karayemiş ağaçları meyve verdi.

    Köprübaşı köyünde bahçesi bulunan İsmail İsmailoğlu, karayemiş ağacının genellikle ağustos ayının sonlarına doğru meyve verdiğini belirterek, ''Bu kış havanın sıcak geçmesiyle karayemiş ağacı meyve verdi. Meyvelerin yaz ayındaki gibi tadı var'' dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu