YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Ocak 2012

Sapanca Gölü özel hükümlerle korunacak

  • 16 Ocak 2012 Cumhuriyet

    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerinin Sapanca Gölü havzası için özel hükümler belirlenmesi amacıyla çalışma yürüttüklerini belirterek, havzanın belirlenecek özel hükümlere göre yönetileceğini kaydetti.

    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) ev sahipliğinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü bürokratlarıyla yapılan toplantıda özel hüküm belirleme çalışmalarına başlandığını bildirdi. Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Toçoğlu, belirlenecek özel hükümlerin Sapanca Gölü'nün kullanımına kesin çözümler getireceğini vurguladı.

    İçme suyu elde edilen havzalarda, havzaya özgü kuralların bütününün özel hüküm olarak ifade edildiğine dikkati çeken Toçoğlu, şunları kaydetti: ''Çalışmaların tamamlanmasından sonra Sapanca Havzası tamamen bu özel hükümlere göre yönetilecek. Havzada yapılacak imar faaliyetleri ve bu konuda uygulanacak hükümler, havzadaki tarımsal faaliyetler ve bu faaliyetlerde dikkat edilecek hususlar, içme suyu elde edilen göl ya da barajda yapılacak ve yapılamayacak faaliyetler gibi tüm detaylar belirlenecek özel hükümlerde olacak. Hatırlanacağı gibi SASKİ Genel Müdürlüğümüz TÜBİTAK, İSU, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya Üniversitesinin katılımıyla önemli bir proje başlatmıştı. Bu projede Sapanca Gölü'ne ilişkin bilim adamları önemli veriler elde ettiler. Bu çalışma Türkiye'deki göller üzerine yapılmış en kapsamlı çalışma. Özel hüküm belirleme çalışmalarında bu verilerin de önemli katkısı olacak.''
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu